Adevărul despre Boala Lyme. Câte căpușe poartă, de fapt, MICROBUL care provoacă boala mortală

| 30 iun, 2014

Medicii spun că isteria căpușelor nu are justificare și trebuie să avem mare grijă la cei care vor să profite de pe urma acestei false probleme.

'Atenţie la cei care vor să profite din isteria căpuşelor, care e nejustificată', avertizează specialiştii. Nu puţini au ajuns la spital cu teste din laboratoare private care arătau că sunt infectaţi, dar, de fapt, nu aveau Boala Lyme. Grav este că unii au fost trataţi cu antibiotice, luni întregi. Nu doar că le-a făcut rău, dar s-au ales şi cu bacterii rezistente la tratament care se transmit uşor şi pun în pericol sănătatea tuturor.

Numai la Institutul "Matei Balş" din capitală au ajuns, de curând, 10 persoane diagnosticate cu boala Lyme, care nu aveau aşa ceva. De fapt, sufereau de alte afecţiuni neurologice, cum a fost şi cazul actorului Şerban Ionescu, notează Stirile TVR. Primiseră rezultatul pozitiv în laboratoare private care-şi fac reclamă peste tot.

Veterinari sau persoane care nici nu sunt medici le-au prescris pacienţilor tratament cu antibiotice puternice, spun cei de la Institutul "Matei Balş". Unii au ajuns la spital cu complicaţii după ce făcuseră degeaba injecţii chiar şi un an şi jumătate.

Pacienţi trataţi luni de zile pentru o aşa-zisa boală Lyme au făcut infecţii cu Clostridium Difficile.

E doar una dintre bacteriile extrem de periculoase care nu mai răspund la tratament, din cauza abuzului de antibiotice. Se transmit pe orice suprafaţă şi ne pun pe toţi în pericol.

Doar specialiştii în boli infecţioase pot pune diagnosticul. Ei recomandă ca testul să fie făcut doar în spitalele de specialitate sau la Institutul Cantacuzino, unde costă 100 de lei.

Nu sunt motive de panică, spun specialiştii. Doar 1 din 5 căpuşe poate transmite infecţia. O arată studiile. Boala poate fi prevenită simplu: cei înţepaţi trebuie să se prezinte urgent la camera de gardă de boli infecţioase pentru a li se scoate sub lupă orice urmă de căpuşă. Locul se dezinfectează şi li se dă doar o doză de antibiotic. Sunt exterm de rare cazurile în care se ajunge la complicaţii.

În toată Europa, au fost raportate 360 de mii de cazuri de boală Lyme în 20 de ani.

Vectorii care transmit bolile s-au înmulţit din cauza încălzirii globale, de aceea trebuie luate măsuri de dezinsecţie, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

 

Tag-uri: boala lyme, capuse
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iul, 2014
ana
borrelioza
Dragi parerologi si autori de articole pe tema Lyme,
Va rog din suflet sa nu mai vorbiti despre borrelioza daca nu ati fost diagnosticati cu aceasta boala. daca nu ati fost diagnosticati, inseamna ca nu v-ati simtit "suficient" de rau si sistemul vostru imunitar functioneaza inca. de aceasta boala sufera undeva la 90% din populatie si de ea nu scapi niciodata, iar tratamentele cu antibiotice si nu numai sunt ca sa te aduci pe linia de plutire. apoi trebuie sa ne tinem sub control sistemul imunitar. (acelasi tratament se practica in toate tarile civilizate, ca Germania de exemplu, unde sunt spitale intregi numai pt Lyme).
in ce ii priveste pe doctorii de la Bals/Babes - testele pt Lyme pe care le au sunt atat de proaste, incat nici la un infestat recent nu i depisteaza boala. si oricum ar fi o prostie din partea lor sa recunoasca aceasta boala! ar insemna ca au capacitatea spitaliceasca sa trateze simultan, repet, in spital, mii de cazuri - s-ar crea o adevarata isterie. asta este opinia unui doctor de acolo spusa in privat, nu oficial bineinteles.
acelasi lucru l-au facut, dar de data asta pe fata, si cu gripa porcina. am ajuns la Bals noaptea cu febra 40 si cu test pozitiv de gripa porcina. ma simteam oribil! mi-au zis ca nu au medicamente decat pt cei foarte grav, adica in stare de inconstienta, adusi pe targa. am renuntat, evident, si, am obtinut asistenta medicala in privat.
boala aceasta, borrelioza, este destul de grava si daca o scapi de sub control, poate deveni un cosmar. asa ca va rog, inainte sa mai "scrieti" articole de genul asta, bineinteles daca nu sunt platiti sa spuneti exact asta, mai bine studiati putin si , mai ales, vorbiti cu niste pacienti cu borrelioza, sa vedeti exact despre ce e vorba.
PS. dragilor, gandacelul din fotografia atasata articolului este foarte simpatic, dar nu este capusa.
30 iun, 2014
Un pacient muscat de capusa
infectioase?
in cluj ,la infectioase, nu au lupa ,,, nici penseta,,, si te trimit la upu ,,,e mai simplu, nu ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ