Adina Vălean, PNL: România poate să fie lider regional în producţia de drone militare

| 25 apr, 2014

PNL susţine, în programul politic pentru europarlamentare, ca România să devină lider regional în producţia de drone militare, europarlamentarul Adina Vălean afirmând că ideea este susţinută de Norica Nicolai deoarece "probabil există acest avantaj competitiv".

"Vrem să devenim lideri regionali în producţia de drone. PNL îşi propune să aducă în România ultimele tehnologii din domeniul apărării şi să facă din ţara noastră lider regional în producţia de vehicule aeriene fără pilot (drone). Susţinem întărirea Agenţiei Europene pentru Apărare şi participarea ei la iniţierea unor programe comune de producţie prin parteneriate bilaterale", se precizează În Manifestul PNL pentru europarlamentare, relatează Mediafax.

Europarlamentarul Adina Vălean, care a a făcut prezentarea manifestului PNL, a fost întrebată de ce ar trebui ca România să producă drone militare, iar acest lucru să fie cuprins în programul politic.

Vălean a răspuns că o idee promovată de colega sa Norica Nicolai.

"În UE statele membre în industria de apărare se specializează în ceva şi probabil că există acest avantaj competitiv al României, ar putea să facă acest lucru (...) Credeţi că nu avem industrie de apărare să producă ceva anume? Vă asigur că este mai ieftin şi mai specializat decât cu F16 şi aşa vom putea produce şi noi ceva pentru UE", a spus europarlamentarul PNL.

De asemenea, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ţinut să precizeze că susţine cu toată fermitatea "acest program militar al Noricăi Nicolai".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ