ADIO, şosele naţionale! CNADNR reziliază contractul pentru DN 66

| 23 apr, 20:05

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat joi, la Târgu-Jiu, în urma inspectării lucrărilor la DN 66, că va rezilia contractul de consultanţă cu Hyder Consulting LTD din cauza întârzierii modernizării celor două tronsoane de drum.

 

Potrivit acestuia, în urma vizitei efectuate pe DN 66 Rovinari - Târgu-Jiu şi Bumbeşti-Jiu - Petroşani (Defileul Jiului), le-a impus celor doi constructori spanioli, COMSA şi COPISA, un termen de aproximativ două săptămâni pentru a veni cu un nou program adecvat de lucrări, în caz contrar urmând să fie reziliate ambele contracte, scrie Agerpres.

"Am fost pe Defileu, era cam un om la kilometru, circa 40 de oameni la 40 de kilometri, puţin; nu şi-au respectat promisiunea în ceea ce priveşte finalizarea drumului până la Lainici făcută anul trecut. Referitor la Comsa, acelaşi sentiment de şantier părăsit, nu se poate continua în ritmul acesta. Le-am spus şi celor doi constructori şi consultantului că dacă vor continua în ritmul acesta le vom rezilia contractele. Le-am dat termen până pe 10 mai să vină cu un program de lucrări adecvat, să vină cu contractele de subcontractare sau convenţii, ce au ei, în caz contrar în 11 mai le reziliez contractele la amândoi. Suntem foarte nemulţumiţi de activitatea consultantului, în mod cert reziliem contractul, aici nu există dubii, situaţia în care ne găsim acum este în bună parte din cauza consultantului care a fost şi proiectant. Consultantul este firma Hyder. Le-am atras atenţia ambilor constructori care sunt spanioli ca ei, ca ţară, au reuşit să absoarbă fonduri foarte bune cu un grad ridicat, noi ne-am dorit acelaşi lucru şi considerăm că nu este normală această atitudine faţă de şantiereele din România şi faţă de banii europeni cu care se construieşte în România. I-am întrebat de ce nu termină lucrările, nu mi-au dat niciun răspuns, le-am calculat că pot termina anul acesta exceptând anumite porţiuni", a spus Narcis Neaga.

Totodată, el a mai afirmat că, în ceea ce priveşte lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu, constructorul, cel care a construit şi viaductul de la Orăştie, a fost înştiinţat să nu înceapă asfaltarea în zona caselor care urmează să fie demolate până nu va fi găsită o soluţie de salvare a cât mai multor gospodării din cele 28 care trebuie expropriate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ