Adjunctul Crimei Organizate, reţinut pentru 24 de ore de DNA. E acuzat de luare de mită de 110.000 euro UPDATE

| 09 noi, 18:41

Directorul adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), Constantin Bolboșanu, a fost reținut luni seară de procurorii DNA pentru luare de mită în valoare de 110.000 euro, transmite Agerpres, care citează surse judiciare.

UPDATE 20.27 Directorul adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), Constantin Bolboșanu, a fost adus luni seară cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită în valoare de 110.000 euro.

Constantin Bolboșanu era șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul IGPR la data comiterii faptelor de care îl acuză DNA (între timp, a ajuns director adjunct al aceleiași structuri). În această calitate, el ar fi luat mită de la un om de afaceri, în bani, servicii şi excursii, pentru a-i asigura protecţia.

"Suspectul Bolboșanu Constantin, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu la structura menționată, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea suspectului și două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofițer și familia acestuia.
Protecția promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale",
se arată în comunicatul DNA.

Numele lui Bolboşanu a mai apărut în presă acum doi ani, alături de cele ale altor şefi ai instituţiei, pe o listă de capi ai poliţiei care primeau mită de la subalterni.

Citeşte şi: Şefi din Poliţia Română, verificaţi de Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ