Cristian Popescu Piedone, ELIBERAT. Decizia este DEFINITIVĂ

| 11 noi, 08:39

Cristian Popescu Piedone a fost pus în libertate. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis contestaţia  depusă de acesta la decizia prin care a fost arestat preventiv.

Curtea de Apel București judecă miercuri contestația depusă de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu - Piedone la decizia prin care a fost arestat preventiv, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie, în urma unei decizii a Tribunalului București. Împreună cu el au fost arestate și două funcționare din Primăria sectorului 4 — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

În cadrul procesului de la Tribunalul București, Piedone le-a cerut judecătorilor să nu fie arestat, deoarece are probleme cu sănătatea (afecțiuni cardiace).

Citește și:  Motivarea instanţei. De ce a fost arestat Cristian Popescu Piedone. Avocaţii: "Are probleme cardiace"

De asemenea, avocații au susținut că fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizația de funcționare în cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificării documentației ar aparține subordonaților săi.

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcționare 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr 7, sector 4 București.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerințele legale necesare avizării.

În același timp, cele două funcționare din Primărie, Aurelia Iofciu și Luminița Ganea, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 20:57
klau_ss
alt criminal scapat de máfia criminala a psd-ului din parlamentul de cacao al Romaniei...auzi aici...are "probleme cardiace"...
criminalul nu a avut probleme cardiace cand a bagat spaga in buzunar pentru a da avize favarabile pentru crematoriul de "colectiv"...
11 noi, 16:43
Alina
Vrei sa castigi bani mai multi? Citeste acest anunt!
Beneficii
-posibilitatea de a castiga cel putin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time
- apartenenta la un grup care ofera recunoastere si sanse egale tuturor membrilor
-instruire gratuita si de scurta durata-
-contract legal de comision ce asigura plata castigurilor
-se lucreaza de acasa
-program flexibil
Cerinte
-Conexiune la internet, PC, abilitati minime de lucru cu documente word, pdf si navigare online
-Seriozitate, perseverenta si atentie la detalii
Pentru informatii trimiteti mail cu subiectul INFO la [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ