Inspecția Judiciară: Judecătorul care l-a eliberat din arest pe Piedone nu a săvârșit o abatere disciplinară

| 03 dec, 11:50

Inspecția Judiciară a clasat sesizarea din oficiu privindu-l pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel București, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.

"Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din 2 decembrie 2015, clasarea sesizării din oficiu a Inspecției Judiciare, ca urmare a relatărilor mass-media în cazul 'Colectiv'. Din analiza efectuată, a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluționarea cauzei", se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare.

Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Judecătorilor din România au criticat decizia Inspecției Judiciare de a-l cerceta pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu.

Inspecția Judiciară s-a sesizat în acest caz ca urmare a relatărilor din presă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care judecătorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat și soluționat dosarul având ca obiect luarea unor măsuri preventive în dosarul ''Colectiv''.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și a celor două funcționare — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu.

CAB nu luat nicio măsură preventivă în cazul celor trei, în contradicție cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului București care a dispus arestarea preventivă.

În motivarea deciziei, magistratul a susținut că nu primarul este cel care emite autorizația de prevenire și stingere a incendiilor, astfel încât nu intra în atribuțiile lui Piedone să veridice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ