Motivarea instanţei. De ce a fost arestat Cristian Popescu Piedone. Avocaţii: "Are probleme cardiace"

| 09 noi, 21:23

Tribunalul Bucureşti a motivat decizia dată, sâmbătă seara, de arestare preventivă a fostului primar Cristian Popescu Piedone şi a două angajate de la Primăria Sectorului 4, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, transmite RomaniaTV.net.

Instanţa a admis astfel cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea.

Citeşte şi: Dosar Colectiv: DNA cere prefectului date despre hotărârile lui Piedone

Potrivit ordonanţelor de reţinere, Cristian Popescu Piedone, în calitate de primar al Sectorului 4, a încălcat dispoziţiile legale privind apărarea împotriva incendiilor atunci când a emis acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare, ambele din 14 ianuarie 2015, necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, cu la punctul de lucru în strada Tăbăcarilor nr 7.

"Consecinţele îndeplinirii atribuţiilor de serviciu cu nepăsare şi indiferenţă au constat în pierderi de zeci de vieţi omeneşti, de vătămări grave ale integrităţii şi sănătăţii multor persoane, cu costuri uriaşe din partea persoanelor şi a statului pentru că funcţionari responsabili nu au înţeles rolul important al PREVENIRII unor situaţii de urgenţe, dezastruoase prevăzut şi reglementat de legi", potrivit Tribunalului Bucureşti, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi: Fostul primar Piedone şi două ale primăriei, arestaţi în dosarul Colectiv

Potrivit magistraţilor, chiar dacă cei trei inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie pentru săvârşirea faptelor, judecătorul nu poate să nu observe că faţă de modalitatea de săvârşire a faptelor, a modului în care aceştia au acţionat, prin ignorarea vădită a dispoziţiile legii, şi nu doar în ceea ce priveşte emiterea de acte pentru SC Colectiv Club SRL, "ci şi pentru toţi solicitanţii, conform propriilor declaraţii, se poate forma presupunerea mai mult decât rezonabilă că, cel puţin pentru faza urmăririi penale, procesul penal riscă să nu se desfăşoare în bune condiţii".

Tribunalul arată că pentru înlăturarea pericolului concret pentru ordinea publică, "autorităţile judiciare trebuie să aibă o reacţie fermă şi să ia, în mod prompt, măsurile corespunzătoare pentru scoaterea din mediul social a indivizilor care comit fapte de genul celei imputate inculpaţilor din prezenta cauză şi să-i plaseze în mediul carceral, deoarece numai în această modalitate se realizează o apărare reală a ordinii publice".

Instanţa a motivat că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar genera un sentiment acut de insecuritate în comunitate şi ar induce percepţia, periculoasă pentru statul de drept, că în faţa unor conduite de genul celei avute de inculpaţi, autorităţile statului nu au o reacţie fermă, menită să înlăture riscul de reiterare a unor conduite asemănătoare. "De asemenea, persoanele implicate şi, în general, cetăţenii comunităţii în care au fost comise faptele din prezentul dosar, s-ar vedea lipsiţi de protecţia pe care autorităţile unui stat democratic trebuie să le-o asigure".

În ceea ce priveşte apărarea avocaţilor, care susţineau că primarul Piedone are probleme cardiace, şi că ar trebui cercetat în libertate, instanţa a arătat că aceasta nu poate fi primită. "Având în vedere, pe de o parte că atât ANP cât şi Ministerul de Interne poate asigura asistenţă medicală, iar pe de altă parte, din documentele depuse nu rezultă existenţa unei expertize care să concluzioneze în sensul că inculpatul nu ar putea suporta detenţia".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 11:48
Ionica
Justitia
Justitia a ajuns jalnica daca se justifica cu motive politice . Sarcina justitiei este sa faca dreptate , nu sa apere ordinea publica . Pentru asta sint alte organe , care si ele sint politice si nu isi fac datoria . Am mai zis : tara lui Papura Voda !!!
10 noi, 09:23
Mada
HA HA HA
Altul bolnav. Astora le prieste numai in libertate. Cred ca puscaria e contagioasa rau... numai cand auzi de ea te imbolnavesti instantaneu. Este evident ca majoritatea burduhanosilor care s-au indopat cu de toate la viata lor pentru ca au furat pe capete, acum sa fie bolnavi de inima, plamani, etc pentru ca nu au avut grija de sanatatea lor, ci de buzunarul lor. Sa fim seriosi. Cine e vinovat ca ala e bolnav? Doar nu i-am dat noi cu forta sa manance e-urile pe care tot guvernanatii ni le baga pe gat zilnic. Cine e prost mananca in continuare, cine e destept mananca un cartof, o fasole si mai lasa naibii procesatele alea chimice. Au vandut terenurile la straini ca sa nu mai avem noi ce cultiva sanatos. MI-e sila.
10 noi, 07:52
HAHA
Boala
Chiar mă întrebam ce suferință ascunsă va avea Piedone?
Ce ghinion, să afli că ești bolnav și să te și ancheteze ....
Nu-l mai anchetați frațiolor, să vedeți ce sănătos va fi :))
10 noi, 02:00
Murphy
In sfarsit s-a aflat
Chiar eram mirat ca acest Pietone cu permis de conducere e sanatos.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ