Hans Klemm: În această perioadă de tranziție SUA vor rămâne un puternic prieten, aliat și partener al României

| 10 noi, 15:06

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat marți, la Deveselu, că a fost profund întristat de ceea ce s-a întâmplat în incendiul de la clubul Colectiv și a menționat că SUA vor rămâne prieten și aliat al României în această perioadă de tranziție politică.

"Am fost profund întristat de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 11 zile, de incendiul de la Colectiv. În numele poporului american și al Guvernului SUA ne-am exprimat profundul regretat pentru ceea ce s-a întâmplat, un incident care a semănat extrem de mult cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu mai mulți în ani în SUA. Acel eveniment s-a soldat cu mai multe decizii, inclusiv decizia fostului prim-ministru de a demisiona. Iar românii, atât în București și în mai multe orașe din țară, au ieșit în stradă, în mod pașnic și organizat, pentru a-și exprima doleanțele. Am explicat că în această perioadă de tranziție SUA vor rămâne un puternic prieten, aliat și partener al României", a spus ambasadorul.

Șeful reprezentanței diplomatice americane a menționat că și-a exprimat sprijinul pentru președintele Iohannis, premierul interimar și guvernul interimar și admirația pentru acțiunile românilor și pentru speranța lor într-un viitor mai bun și mai prosper.

"Mi-am exprimat sprijinul continuu pentru președintele Iohannis, pentru premierul interimar, domnul Câmpeanu și pentru guvernul interimar. Și mi-am exprimat admirația pentru acțiunile românilor, pentru speranța lor pentru un viitor mai bun și mai prosper pentru România", a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul Hans Klemm a vizitat marți școala din Deveselu, reabilitată cu fonduri americane, grădinița din Deveselu, construită complet cu fonduri americane și baza militară din localitate.

Grădinița din comuna Deveselu a fost construită în acest an cu fonduri de la Ambasada SUA și are trei grupe de copii, funcționând cu program prelungit. Tot cu fonduri americane a fost complet modernizată și școala Deveselu, care a fost dotată parțial cu mobilier nou din fonduri de la Liga Navală Americană. În școală învață 175 de copii. Reabilitarea școlii a început în prima parte a anului 2014 astfel încât elevii au avut condiții mai bune de învățare încât din anul școlar precedent, după finalizarea lucrărilor de interior. Anul acesta au fost încheiate și lucrările la exteriorul imobilului și au avut loc și dotări cu mobilier școlar nou.

Grădinița din Deveselu construită cu fonduri americane este imobil nou, dat în folosință în luna septembrie.

În Baza militară Deveselu vor fi amplasate elemente ale sistemului de apărare antirachetă american. Lucrările principale de construcție la Facilitatea de apărare antirachetă au început la Deveselu în noiembrie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 18:43
tyrex
Bineinteles nimeni nu se indoia de loialitatea voastra proverbiala. Sa ne fereasca Dumnezeu sa avem nevoie de ea. Am ajuns pentru voi un nou Puerto Rico. Luptatorii anticomunisti din Fagaras mai ales isi amintesc de ajutorul vostru nepretuit. Iar ca ei sunt o gramada pe glob care au cazut de fraieri la promisiunile voastre. Statutul de colonie si lamaie de stors e garantat pentru noi. Multumim prieteni.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ