Dezvăluirea făcută de Tolontan despre pompierii din România: "UN VIS URÂT"

| 10 noi, 13:27

IGSU nu a autorizat show-urile pirotehnice derulate pe Naţional Arena în perioada 2014-2015, deşi multe astfel de spectacole au avut loc pe stadion. Pompierii au fost prezenţi doar pentru a stinge focul în caz de incendiu, nu pentru că ar fi controlat şi avizat spectacolele pirotehnice, dezvăluie Cătălin Tolontan pe blog.

Declaraţiile ISU şi IGSU se bat cap în cap. Reprezentanţii ISU au declarat că ştiau de spectacolul de la finala Cupei Ligii din 20 mai 2015, dar cei de la IGSU afirmă că ”nu am emis acte de autoritate pentru organizarea evenimentelor pe Național Arena cu articole pirotehnice în acest spaţiu, pentru perioada 2014-2015”.

"IGSU este condusă de colonelul Nicolae Cornea și se află în subordinea directă a secretarului de stat Raed Arafat.

Luni seară, IGSU a oferit un comunicat în care afirmă că ”nu am emis acte de autoritate pentru organizarea evenimentelor pe Național Arena cu articole pirotehnice în acest spaţiu, pentru perioada 2014-2015”.

Gazeta a publicat în ziarul de luni mărturii ale organizatorilor a două spectacole pirotehnice: finala Cupei României 2014 și finala Cupei Ligii 2015.

Fără excepție, toți organizatorii, că sînt firmele specializate, cele de eveniment sau LPF și FRF, susțin că au existat acordurile de la pompieri. Zeci de martori oculari i-au văzut pe pompierii cînd au participat la ședințele tehnice de pregătire dinaintea showurilor și a partidelor.

Citeşte şi: Alianţa Medicilor din ROMÂNIA: Raed Arafat şi ministrul Bănicioiu AU MUŞAMALIZAT tragedia din Colectiv

Pompierii au fost, de asemenea, prezenți pe marginea terenului la cele două show-uri pirotehnice și la meciuri, în văzul a 54.000 de spectatori, cîți au asistat, în total, la cele două finale.

Prin comunicatul din 9 noiembrie 2015, cei de la IGSU spun că, de fapt, ei nu au avizat nimic, ci doar s-au uitat.

Potrivit propriilor declarații, pompierii au privit două show-uri pirotehnice neavizate, desfășurate pe un stadion la rîndul lui neacreditat pentru incendiu! Iar cei 54.000 de spectatori habar n-aveau că pompierii nu erau acolo pentru că ar fi controlat și avizat, ci doar pentru ca să stingă focul dacă lua foc stadionul!

Ce ne spun, de fapt, pompierii? Că dacă trei bărbați în negru intrau pe gazon cu o jumătate de oră înaintea meciului, trăgînd după ei niște tuburi mari, și aruncau cu ele artificii și flăcări, scriind pe cer Al Qaeda, totul era în regulă? Că doar nu aveau nevoie de autorizație, iar IGSU nu intervine.

Și o altă chestiune intrigantă: spectacolul pirotehnic de la finala din 2014 a fost organizată de firma Goldean Ideas, aceeași de la clubul Colectiv. Practic, IGSU susține că firma a fost lăsată de pompieri să facă ce-o taie capul pe Arena Națională.

Citeşte şi: Pompierii, mărturii din IADUL de la Colectiv: A fost o GAZARE. Înăuntru se auzeau doar telefoanele sunând...

Dacă firma a putut să producă, în ochii pompierilor și a zeci de mii de oameni, un show neautorizat pe ditamai Stadionul Național, în direct la TV, de ce s-ar mai fi simțit obligată să ia aviz, de la aceiași pompieri, pentru show-ul de la Colectiv? Conform informațiilor Gazetei, Golden Ideas a lucrat de multe ori cu pompierii și se cunoșteau bine", scrie Tolontan pe blog.

Citeşte mai departe pe tolo.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ