Inspectorii ISU care au controlat clubul Colectiv, ARESTAŢI. Interceptări în dosar

| 10 noi, 16:09

Tribunalul Militar București a decis marți arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui George Matei, inspector ISU, şi plasarea în arest la domiciliu a inspectorului Antonina Radu, puşi sub acuzare de DNA în dosarul incendiului din clubul Colectiv. În dosar există interceptări din care rezultă că George Matei ştia că nu exista autorizaţie pentru clubul Colectiv.

Decizia nu este definitivă, însă Antonina Radu va fi eliberată din arestul Poliției Capitalei.

George Matei şi Antonina Radu au fost reținuți luni de procurorii DNA, acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susțin că, în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Citeşte şi: Incendiu Colectiv. Bilanțul victimelor incendiului a ajuns la 48. Un pacient transferat în Anglia a murit

George Matei, inspectorul ISU arestat în dosarul Colectiv, a confirmat, într-o convorbire telefonică de sâmbătă, că avea cunoștință despre funcționarea clubului Colectiv fără autorizație de securitate la incendiu. El era nemulțumit că în presă a fost menționat numele său în legătură cu incendiul.

Informația apare în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a celor doi ofițeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul ISU București, George Matei și Antonina Radu, reținuți luni de procurorii militari ai DNA în cazul incendiului din clubul Colectiv.

"Inculpat căpitan George Matei a confirmat în cadrul unei convorbiri telefonice purtate în data de 7 noiembrie, la ora 14,28, când a fost apelat de la postul telefonic că avea cunoștință despre funcționarea SC Colectiv Club SRL fără a deține aviz/ autorizație de securitate la incendiu cât și despre funcționarea în aceste condiții a multor alte societăți controlate de acesta în perioada cât a deținut funcția de inspector prevenire — ofițer activ în cadrul ISU București-Ilfov", se arată în document.

În cuprinsul aceleiași convorbiri telefonice, potrivit procurorilor, fostul ofițer își exprimă nemulțumirea despre faptul că în mass-media a fost menționat numele său în legătură cu incendiul produs la clubul Colectiv în 30 octombrie.

"X: — Da domnul MARIUS! Salut! 
M: — Salut! Ce faci? 
X: — Uite vorbeam la telefon cu taică-miu. Da tu ce faci? 
M: — Da! Ești supărat? 
X: — A nu, nu, doamne, vorbeam cu el, nu... A, dacă sunt eu? 
M: — Tu dacă ești supărat. 
X: — A nu, mă pregătesc că mi-am făcut programare la patru, mă duc să mă tund și eu. 
M: — Da! Bravo. 
(...)

X: — Te-au sunat ăștia de la ISU să te duci la ei? 
M: — Nu, nu. 
X: — Că apare numele tău, știi. 
M: — Da. 
X: — Al tău și al colegei tale. 
M: — Da. Nu, am văzut, a zis unu ca ți-am zis că am fost pe... zi-i, pe platformă știi, nu la ăștia. De asta zic. Unde ai văzut? 
X: — Mi-a zis cineva. 
M: — Da, știu. 
X: — Da. 
X: — Îhî. Păi știi, că-ți dai seama că și ei... Antonina Radu asta, nu? 
(...)

X: — Oricum când mergea ziua ăștia erau închiși, știi. 
M: — Păi asta e și ideea, da. 
X: — Cum pana mea să-l verifici că n-ai cum. 
M: — Exact, asta e. Dar lumea nu înțelege chestia asta, știi. 
X: — Ei nu! Păi și ce dacă, ce n-am... eu sunt acolo, vin să te susțin (râde) 
M: — Da, îți mulțumesc. 
X: — Dacă mă sună cineva, că acum știi dacă... Îți verifică numele, că și ăștia de al R spun că o fac, verifică și văd că ești angajat la PROTECT știi. 
M: — Îhî, da. 
X: — Și atunci o să mă sune pe mine în calitate de administrator să mă întrebe de SORIN, că așa au făcut... m-au sunat într-o zi de la nu știu ce tele... 
M: — Îhî. 
M: — Îhî. Mda. 
X: — Da... 
M: — Mă rog. Da, nu știu de ce, că... Dar ideea e că ceea ce zic ăștia-n a... zi, în presă și-asta, nu... nu-i adevărat, știi? Că-i nu știu ce... 
X: — Păi știi cum e, da. Ei acuma... pentru ei e senzațional. E... 
M: — Da. Știi de ce? Pentru că se descoperă acuma... alte chestii. Uite, că n-au autorizații școlile, că n-are autorizație Național Arena. De parcă nu se știau lucrurile astea, știi? Parcă acuma le-ar descoperi ei prima dată. 
X: — Îhî. Da. 
M: — Că... veneam și io la școală. Păi ar trebui închise toate școlile de luni, să nu mai meargă nimeni la... la ele. Că legea... 
X: — Păi să le-nchidă. 
M: — ...legea spune așa, că... nu au voie să-i dai drumu' dacă n-ai autorizație de-aia de la... de securitate la incendiu, știi? 
X: — Mda... 
M: — Și-atunci... ce fac copiii, un' se duc? 
X: — Ei, îți dai seama că n-o să... E... valu' ăsta acuma și de nebunie, de... agitație. 
M: — Nu, dar a... ideea ți-am zis, ca... Aștia... și-ntreba unu' dac-a fost amendată Național Arena. Ok. Și dacă a fost amendată, plătea 1.250 de lei. Da' de închis, tot n-o... n-o închidea. Acuma au posibilitatea să-nchidă. Da' înainte nu închidea nimeni, că nu exista... a... posibilitatea să-nchizi pe cineva ...(neinteligibil)... plătea decât o amendă. (...) știți foarte bine ce valoare avea amenda. Era mică. 
X: — Da' acuma cât e? 
M: — Păi nu știu, că n-am apucat să mă uit pe Ordonanța aia care a apărut acuma, știi? 
X: — Îhî. 
M: — Da' stai ca să văd. Da' oricum, e mare acuma, asta e clar. Nu mai e... 1.250 de lei. Adică e... și... ăia 10 mii dacă-i plăteai, dacă era între 20 de mii și 50 de mii de lei, și ăia 10 mii, tot erau mulți, știi? 
X: — Da. I-am dus pe pompieri acolo dimineață. 
M: — Așa. 
X: — I-am lăsat acolo. I-am îmbrăcat frumos, i-am... așa. 
M: — I-ai parfumat, i-ai gelat, i-ai...? 
X: — Da... da, da, da, da. Da, da, da. 
M: — Da. Impresia contează. 
X: — Și... i-am lăsat acolo. 
M: — Îhî. 
X: — I-am zis doamnei să le dea și lor apă, mâncare că acolo stăm ...(neinteligibil)... 
M: — Păi și e normal. E normal. 
X: — Și-am plecat. Și... ideea este ca ...(neinteligibil)... 
X: — Păi da, asta e, eu sunt convins că acuma toate prețurile au explodat, că e... Păi, auzi, zicea asta Cîmpeanu ăsta sau cum îl cheamă de la... care e pus acuma interimar că da, ok, bine... n-au așa... nici spitale, nici astea... nici școlile, dar nu știe lumea cât de anevoios și cât de costisitoare este obținerea unei autorizații de (neinteligibil) la incendiu. Înțelegi? Și de unde au bani ăia, aia e problema... de unde au școlile banii, de unde au spitalele banii și așa mai departe, toată lumea de unde ia bani. Că dacă se trezesc ăștia cu... acuma de la minister "Hai, dă-mi o sută de milioane de euro să autorizez toate școlile..."... de unde scot ăștia atâția bani... că nu au ei buget atâta. 
M: — Păi. 
X: — Da' asta e ideea, de unde se scot banii ăștia ca să repare. 
M: — Păi... nașpa. 
X: — Ei, vezi, mă, nu se gândesc la lucrurile astea, ei gata cred că bați din palme și se fac așa lucrurile. Nu e așa simplu. 
M: — Da. Bine. 
X: — Păi, hai că te sun dacă e... mâine... 
M: — Hai, ne auzim. (...) ".

Citeşte şi: Firma care a organizat artificiile în Colectiv a vrut să şteargă dovezile INTERCEPTĂRI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ