Profesorii de religie din Bucureşti s-au întâlnit să lămurească lucrurile în cazul COLECTIV

| 11 noi, 15:11

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a organizat miercuri, la Colegiul Național ''Gheorghe Lazăr'', o ședință cu toți profesorii de religie din Capitală, pentru clarificarea unor aspecte metodice, în contextul în care trei cadre didactice au făcut unele afirmații în timpul orelor cu privire la tragedia din club Colectiv, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Marian Banu.

 

"A fost o întâlnire a tuturor profesorilor de religie din București cu caracter metodic. Întâlnirea a fost inițiată de IȘMB. Ședința s-a referit la părerile personale ale unor profesori de religie. Este vorba de trei profesori. A fost o întâlnire necesară pentru a fi clarificate mai multe modalități legate de prezentarea în rândul elevilor a unor aspecte legate de aceste momente. Toți participanții s-au desolidarizat într-un fel sau altul sau nu au fost de acord cu aceste interpretări personale", a afirmat Banu.

El a precizat că afirmațiile profesorilor trebuie privite doar ca niște păreri personale, care nu au legătură cu programa școlară și cu obiectul disciplinei religie.

Marian Banu a menționat că nu vor fi prevăzute sancțiuni, ci a fost nevoie de clarificarea unor aspecte metodice.

"Nu sunt prevăzute sancțiuni. Nu se pune problema sancționării, ci mai mult a clarificării unor aspecte metodice", a arătat acesta.

Potrivit presei centrale, mai mulți profesori de religie le-ar fi spus elevilor că muzica rock ar avea influențe satanice.

În București predau disciplina Religie peste 450 de cadre didactice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ