Imaginea care zguduie RELIGIA din temelii. Se schimbă tot ce ŞTIAI până acum despre IISUS

| 15 dec, 10:30

Nişte investigaţii derulate recent indică că Isus Hristos ar fi arătat complet diferit decât concepţia acceptată unanim că Mânuitorul avea părul lung, şaten deschis şi părul alb. Ultimele date relevă faptul că Fiul lui Dumnezeu ar fi avut trăsăturile tipice evreilor din Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Teoria care RĂSTOARNĂ tot ADEVĂRUL despre Dumnezeu: Viața pământească a fost creată în LABORATOR

Iisus Hristos ar fi avut trăsăturile tipice evreilor din Orientul Mijlociu, din zona Galileei şi nordul Israelului: faţă mare, barbă stufoasă, ochi închişi la culoare şi păr scurt cârlionţat iar tenul îi era măsliniu, susţine un cercetător care a studiat craniile mai multor semiţi şi a reconstituit apoi, cu mijloce moderne criminalistice, înfăţişarea acestora.

Imaginea uimitoare a fost creată de Richard Neave, un fost artist, expert în criminalistică, de la Universitatea din Manchester, folosind metodele de investigare criminalistică, dar şi dovezi arheologice.

Neave a reconstruit numeroase feţe celebre precum cea a lui Filip II al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare sau Regele Midas din Frigia, relatează mirror.co.uk.

El s-a folosit şi de faptul că înainte de Răstignire, Iuda a a fost nevoit să spună soldaţilor cum arăta Iisus deoarece ei nu îl puteau diferenţia de discipolii săi.

Pentru această reconstrucţie digitală, Neave şi echipa sa de cercetători au folosit cranii adevărate, în timp ce muşchii şi pielea au fost create digital. Totodată, echipa a declarat că e posibil ca Iisus să fi avut barbă şi părul scurt.

Folosind construcţia medie a unui bărbat în acel moment, Iisus ar fi avut puţin peste 1,5 metri. Având în vedere că până la vârsta de 30 de ani el a lucrat ca tâmplar în aer liber, Iisus ar fi fost mai puternic decât cum era prezentat în picturi.

Citeşte şi: DESCOPERIRE ULUITOARE: În ce zodii erau cei 12 APOSTOLI ai lui Iisus

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ