O lume întreagă va rămâne cu gura căscată: DESCOPERIREA care va duce la rescrierea ISTORIEI

| 16 oct, 10:43

Descoperirea de dinţi umani cu o vechime de cel puţin 80.000 de ani într-o peşteră din China ar putea însemna că Homo sapiens a părăsit Africa cu mii de ani mai devreme decât se credea anterior, potrivit unui studiu publicat în revista Nature.

O colecţie de 47 de dinţi examinaţi de cercetătorii de la University College London (UCL) şi Institutul de paleontologie vertebrată şi paleoantropologie din Beijing sugerează printre altele că oamenii moderni au migrat adânc în Asia cu mult înainte de a coloniza Europa.

Dinţii au fost descoperiţi într-un sistem de peşteri de calcar din judeţul Daoxian, provincia Hunan şi au fost găsiţi împreună cu alte rămăşiţe aparţinând unor hiene, urşi panda gigant şi altor specii de animale.

“A fost foarte clar că aparţin lui Homo sapiens ... şi sunt foarte asemănători cu cei ai populaţiilor umane moderne”, a declarat Maria Martinon-Torres de la UCL, descriind dinţii după ce i-a vazut prima dată, estimând că au o vechime între 80.000-120.000 de ani.

Vârsta dinţilor nu a putut fi stabilită cu precizie, astfel încât au fost dataţi prin referinţa la depozitele de minerale din peştera în care au fost descoperiţi şi la rămăşiţele animale găsite la faţa locului.

“Ipoteza clasică este că oamenii moderni au părăsit Africa cu numai 50.000 de ani în urmă”, a spus specialista într-un interviu pentru website-ul nature.com, adăugând că acum pare că “au plecat mai devreme, răspândindu-se într-adevăr într-o zonă în care credeam că nu erau înainte”.

“Studiul nostru arată că întreaga morfologie modernă era prezentă în sudul Chinei cu 30.000-70.000 de ani mai devreme decât în Levant şi Europa”, menţionează textul apătut în revista Nature.

Prevalenţa neanderthalienilor în Europa ar fi putut fi un motiv ca Homo sapiens să nu fi reuşit să pătrundă mai departe pe continent. “Poate că nu au intrat cu adevărat în Europa, deoarece neandertalienii au fost acolo ... şi Europa era astfel un loc prea mic pentru amândoi”, a spus Martinon-Torres, citată de DPA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 10:17
Elena
Job online
Cel care are voinţa fermă , îşi modelează lumea după el”.

Uită-te în jurul tău şi vezi câţi oameni trăiesc zilnic cu spaima că îşi vor
pierde locul de muncă!

E clar ! Serviciul nu mai reprezintă soluţia necesară și suficientă .

Acum este nevoie de ceva mai mult decat atat !

Astăzi nu mai funcţionează formula “Mergi la serviciu, trece luna, primești bănuții
”.

Asta a fost valabil cândva, în alte timpuri.

Există alte metode de a câştiga bani, mult mai eficiente şi mai sigure decât sa
fii doar un angajat la stat sau la patron.

Este vremea câștigurilor construite de tine cu ajutorul internetului , în cazul
de față .

Pentru toţi cei care vor să se elibereze din ghearele sărăciei. Daca vrei să trăiești altfel, lucrează
cu noi !

Toți oamenii care lucrează cu noi se declară mulțumiți ! NU este necesară nici
un fel de experiență! Oferim curs gratuit și complet de instruire de la zero!
sellectăm urgent dezvoltatori de proiect pentru piața națională și mondială. Se
lucrează part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem
seriozitate maximă și dorința de a învăța ceva absolut nou și de viitor. Vă
oferim alte detalii după ce trimiteți textul ”Info” la adresa de email:
[email protected]
17 oct, 08:56
Tavi
Munca la domiciliu
Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga bani, din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Se asigura training GRATUIT sub forma unor lectii pe email si contract legal . Cand doriti mai multe informatii, oferta valabila mereu contactatine la adresa de email: [email protected]
17 oct, 11:49
Ciomu
Si daca te-as crede as ezita sa contactez un analfabet!
Se scrie "contactati-ne"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ