Hans Klemm anunţă când sistemul de la Deveselu va deveni operațional

| 10 noi, 21:11

Lucrările de la Baza militară Deveselu, în care va fi amplasat scutul antircahetă al NATO, se vor încheia abia în decembrie, potrivit ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm.

Diplomatul american contrazice declaraţiile mult mai optimiste făcute la mijlocul acestui an de ministrul român al Apărării, Mircea Duşa. Lucrările principale de construcție la scutul antirachetă de la Deveselu au început în octombrie 2013.

Citeşte şi:  Hans Klemm: În această perioadă de tranziție SUA vor rămâne un puternic prieten, aliat și partener al României

„Perioada estimată de terminare a lucrărilor este sfârşitul anului. Guvernele Statelor Unite şi României plănuiesc organizarea unei ceremonii la mijlocul lunii decembrie, pentru a marca încheierea lucrărilor de construcţie. Probabil amplasamentul şi sistemul vor deveni complet operaţionale undeva în primăvara lui 2016.”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA, potrivit Digi24.

Citeşte şi:  Ministrul Apărării: Scutul antirachetă este o facilitate defensivă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ