Raport IML: Victimele Colectiv prezintă concentrații în sânge de monoxid de carbon și acid cianhidric în doză toxică

| 09 noi, 14:50

Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici a făcut publice luni concluziile în cazul a 26 de persoane decedate la fața locului în incendiul de la clubul Colectiv. Pe lângă arsuri, victimele prezentau concentrații în sânge de monoxid de carbon și acid cianhidric în doză toxică.

INCENDIU COLECTIV. Pe lângă leziunile provocate de foc, "analizele toxicologice efectuate până în prezent arată că toate victimele prezintă concentrații în sânge de monoxid de carbon și acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre victime prezentând concentrații peste valorile letale".

Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentrații ridicate de funingine, aerosoli și gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon și acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente, arată reprezentanții INML.

"În aceste tipuri de incendii rezultă însă și alte tipuri de substanțe toxice: poliuretanul (ex. bureți folosiți în antifonare, etc.) și poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanșarea racordurilor de țeavă) generează acid cianhidric și izocianați, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorură de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea în evidență în corpul decedaților a prezenței posibile a acestor substanțe continuăm investigațiile toxicologice", se menționează în comunicatul INML.

Medicii concluzionează că "la toate substanțele enumerate mai sus efectele toxice se manifestă imediat, ca urmare a acțiunii directe, dar multe dintre aceste substanțe determină în corpul uman și manifestări toxice la distanță în timp față de expunerea inițială, ceea ce face ca multe dintre persoanele care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustională și toxică".

Citeşte şi: PERICOLUL MORTAL care îi paşte pe tinerii care au scăpat nevătămaţi din incendiul de la Colectiv

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ