PERICOLUL MORTAL care îi paşte pe tinerii care au scăpat nevătămaţi din incendiul de la Colectiv

| 09 noi, 10:30

Sănătatea tinerilor care au scăpat nevătămaţi din incendiul de la Colectiv este pusă în pericol. Efectele inhalării substanţelor toxice îşi pot face apariţia şi mai tarziu, de aceea medicii îi sfătuiesc pe toţi cei care au fost prezenţi la clubul Colectiv în noaptea tragediei să vină la spital pentru analize complete. Acestea vor determina exact ce substanțe toxice au inhalat și ce tratament trebuie să urmeze sau ce antidot este necesar pentru contracararea efectelor otrăvurilor inhalate.

”In primul rand aici nu e vorba doar de un acid ci de foarte multi acizi. Ceea ce eu nu am observat, la pacientii care li s-a dat drumul acasa din primele zile nu li s-a administrat antidotul impotriva xilenului. Acolo a fost toluen si xilen. Ce face xilenul.....xilenul intra in metabolismul celular si dezactiveaza toate metalele din structuri. acest fapt duce la ruperea unor cicluri metabolice in organism. Medicii au avut dreptate ca moartea se poate instala oricand si oriunde la acesti pacienti. Nu stiu daca ei stiu ca trebuie pe langa tratamentul si operatiile de arsuri acestia sa primeasca si antidot. De fapt nu stiu daca in Romania stie cineva de antidot”, a declarat doctorul Gabriela Cioban, potrivit getlokal.ro.

Managerul spitalului Grigore Alexandrescu, Dan Enescu, a anunţat vineri că adolescenţi care, în momentul respectiv, după incendiu, au avut arsuri superficiale sau nu au avut nimic, vin acum cu complicaţii pulmonare, pe care le tratează de urgenţă.

Citeşte şi: O nouă filmare cu artificiile din Colectiv a apărut pe internet

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ