Procurorii DNA au reținut șefi din Poliția de Frontieră Giurgiu și Calafat pentru o mită de trei pești și o sticlă de whisky

| 13 noi, 18:39

Procurorii DNA Craiova au dispus reținerea lui Ionuț Damian, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, și a lui Costel Simion, adjunct al șefului Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat, pentru fapte de corupție, printre care și luare de mită.

Ionuț Damian este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, iar Costel Simion de instigare la abuz în serviciu, luare și dare de mită și cumpărare de influență.

În dosar, a fost reținut și Ovidiu Cotoi, agent de poliție în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, pentru dare de mită.

Cei trei sunt prezentați vineri Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, scrie Agerpres.

În toamna acestui an, Costel Simion i-a solicitat lui Ionuț Damian să-și îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activității de serviciu a agentului de poliție Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a și făcut.

"În urma efectuării 'cercetării' respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicată o sancțiune simbolică, deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată. În 11 noiembrie, pentru a 'recompensa' activitatea desfășurată de șeful lor, inculpatul Simion i-a solicitat în mod direct agentului de poliție să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare inculpatului Damian, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că Simion i-a solicitat lui Cotoi să-i remită produse alimentare (pește), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către șeful lor, aspect cu care agentul de poliție a fost de acord", se spune în comunicat.

DNA precizează că, în acel scop, au fost remiși trei pești și o sticlă de whisky 0,7 l.


Pe de altă parte, susțin procurorii, Costel Simion i-a promis și oferit lui Ionuț Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul-șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și posibil și alte aspecte privind propria carieră.

Sursa citată menționează că, joi, în autoturismul de serviciu aparținând lui Costel Simion au fost găsite de procurorii anticorupție bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, lui Ionuț Damian, în zona Sectorului de Poliție de Frontieră Vedea, conform înțelegerii verbale dintre cei doi.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Tag-uri: DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ