Poliţia a destrcturat 21 de grupări specializate în fraude pe internet

| 05 dec, 13:40

21 de grupări specializate în infracțiuni informatice au fost destructurate de poliţie în primele 10 luni ale anului. Nu mai puţin de 715 persoane făceau parte din aceste grupări, dintre care 188 au fost reținute, iar 140 au fost arestate preventiv, informează Poliţia Română într-un comunicat.

"În primele 10 luni ale anului, Poliția Română a destructurat 21 de grupări specializate în infracțiuni informatice, formate din 715 persoane, dintre care 188 au fost reținute, iar 140 au fost arestate preventiv. Infracțiunile informatice au un pronunțat caracter economic, cauzat de beneficiile pe care aceste fapte le pot produce. Comerțul electronic și tranzacțiile online au cunoscut o evoluție fulminantă, astfel că fraudele privind mijloacele de plata electronică reprezintă o nouă țintă pentru grupările de criminalitate organizată. Atacurile informatice sunt de diverse tipuri, de la accesul neautorizat la sisteme informatice, cu depășirea măsurilor de securitate urmată, în unele cazuri, de alte activități infracționale, la modificarea/alterarea de date informatice, instalarea de programe malițioase și perturbarea gravă a funcționării sistemelor informatice'', se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, infracțiunile cu mijloace de plată electronică și fraudele privind comerțul online sunt fapte transfrontaliere, cel mai des întâlnite fiind licitațiile frauduloase pe internet și compromiterea cardurilor bancare urmate de retrageri de numerar sau de achiziționarea a diferite bunuri și servicii.

De asemenea, polițiștii specializați în combaterea infracționalității informatice acționează pentru combaterea pornografiei infantile, România fiind membră a Alianței Globale împotriva Exploatării Sexuale a Minorilor pe Internet, organizație care a luat ființă în anul 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ