Adrian Mutu ajunge din nou la Tribunalul sportiv de la Lausanne

| 04 mar, 2014

Juventus Torino a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA, prin care, alături de Livorno, trebuia să plătească suma de 21 de milioane de euro grupării Chelsea, pentru că l-a folosit gratis pe Mutu, anunţă presa italiană.

Informaţia a apărut în presa italiană în urma raportului semestrial transmis de Juventus, în care se arată că administratorii clubului nu au luat în considerare o pierdere financiară în cazul Mutu, ei apreciind că au argumente prin care decizia TAS să le fie favorabilă.

Iniţial, această sumă ar fi trebuit să fie plătită de Mutu, acum la formaţia Petrolul, dar Chelsea s-a îndreptat spre cele două grupări italiene după ce nu a obţinut banii de la român. Suma datorată englezilor este de 17,7 milioane de euro, la care se adaugă dobânda, rezultând peste 21 de milioane de euro, conform Mediafax.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Jucătorul român a ajuns în 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno. Juventus nu avea loc liber pentru un extracomunitar cum era Mutu atunci, astfel că atacantul român a fost achiziţionat de Livorno şi apoi împrumnutat la echipa torineză. Gazzetta dello Sport menţionează că Mutu a semnat un contract cu Juventus la 12 ianuarie 2005, când încă era suspendat. El a putut să evolueze pentru Juventus din 18 mai 2005, când a exprirat suspendarea.

În campionatul 2005/2006, Mutu a jucat 33 de partide pentru formaţia din Torino, marcând şapte goluri. La finalul sezonului, el a fost vândut la Fiorentina pentru opt milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească fostului său club Chelsea despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului. Internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie 2009, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA. În 14 septembrie 2009, Mutu a înaintat la Tribunalul Federal Elveţian, recursul la decizia TAS, dar acesta a fost de asemenea respins, în iunie 2010.

Tag-uri: Adrian Mutu, TAS
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ