Adrian Năstase, 3 ani de la tentativa de sinucidere: Văd cum se dărâmă multe din lucrurile în care am crezut

| 20 iun, 16:35

În urmă cu trei ani, pe 20 iunie 2012, fostul premier Adrian Năstase era protagonistul unei controversate tentative de sinucidere, petrecută chiar în ziua în care poliţiştii merseseră la el acasă, pentru a-l duce la închisoare. Acum, fostul premier a scris câteva gânduri pe blogul său, dar a și analizat situația în care se află România acum.

Adrian Năstase scrie că ziua de 20 iunie este la fel de tristă şi cenuşie ca ultimii trei ani. Pe 20 iunie 2012 fostul premier a încercat să se sinucidă, iar de atunci încearcă să înţeleagă mâna destinului, care atunci a hotărât altceva decât ce voia el.

"Au trecut trei ani. Cenuşii, cum este şi ziua de astăzi. Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu. Nu cred ca a fost doar vigilenţa şi rapiditatea ofiţerului de poliţie. Privesc în jur şi văd cum se dărâmă multe din lucrurile în care am crezut. În numele unor principii înalte, apar condiţiile unui statut colonial. Nu înţeleg rosturile actuale ale guvernării, ale politicii, vânătoarea mediatică după infractori. Am sentimentul că recitesc «Jocurile foamei», cartea lui Suzanne Collins. Trăiesc mai mult în familie. Sper ca Andrei şi Mihnea să aibă mai puţine regrete şi motive de nostalgie", scrie Adrian Năstase, pe blogul său.

Totodată, fostul premier îi dă dreptate într-o oarecare privinţă lui Traian Băsescu. "Pentru mine, ziua de astăzi este tristă. Îmi aduce aminte de revolta pe care am simţit-o atunci, iar anii care au trecut au arătat şi lipsa de «utilitate» politică a acelei hotărâri «cu caracter exemplar», în ceea ce priveşte finanţarea campaniilor electorale. Nu am vrut să comentez, în ultima vreme, declaraţiile lui Băsescu dar mi s-a părut că avea dreptate recent când a spus că cine sapă groapa altuia cade singur în ea. Cine va beneficia, în final, din această isterie publică a arestărilor şi condamnărilor? Vom afla răspunsul peste câţiva ani, atunci când vom examina, din nou, ponderea capitalului străin în economia românească.

Faptul că partidele se întrec în reglări de conturi, folosind instituţii ale statului şi neînţelegând că este nevoie de reglementări legislative coerente şi moderne, se va întoarce, în final, împotriva lor", a mai scris Adrian Năstase, la trei ani de la tentativa sa de sinucidere.

Citește și: Adrian Năstase îl face praf pe Radu Banciu: Bă, jigodie!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iun, 14:08
PETRE
Ganduri
"Sincera prietenie
Care-n viata-i un tezaur,
Ca zaraf de meserie,
Tu o pretuiesti in aur ?".
21 iun, 13:11
PETRE
Destinul
Destinul e ca vinul :daca-l bei te ameteste,daca nu-l bei se acreste.Asta este !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ