Adrian Năstase dă în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții pentru prejudicierea imaginii

| 14 mai, 2013

Fostul premier acuză că imaginea sa a avut de suferit după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut public că nu și-a plătit la timp despăgubirile stabilite de instanță în dosarul Trofeul Calităţii, 750.000 de euro.

Adrian Năstase a depus o plângere la Judecătoria Sectorului 5 în care acuză Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) că i-a prejudiciat imaginea prin comunicatul în care se afirma că nu a plătit partea sa de prejudiciu din dosarul Trofeul Calităţii, de aproximativ 750.000 de euro.

Potrivit Agerpres, dosarul a fost înregistrat pe 23 aprilie şi a avut un prim termen pe 30 aprilie, când a fost amânat pentru a se comunica acţiunea şi a se formula întâmpinarea din partea ISC. Următorul termen al procesului va avea loc pe data de 4 iunie.

Fostul prim ministru al României cere apărarea dreptului la imagine, care i-ar fi fost afectată prin comunicatul de presă emis de Inspectorat pe 13 februarie. „Intenţia domnului Adrian Năstase de a achita suma de 3.337.452,53 RON nu poate fi asimilată cu refuzul ISC de a primi banii, în condiţiile în care, pe de o parte, potrivit art. 2 din O.U.G. nr. 146/2002, operaţiunile de încasări privind fondurile publice se derulează prin trezoreria statului, iar pe de altă parte executorul judecătoresc este obligat să aibă rol activ, stăruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrală şi cu celeritate a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu”, arăta Inspectoratul în comunicatul citat.

Adrian Năstase susţine că a achitat prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, de circa 750.000 de euro, încă din luna februarie.

Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru tafic de influență în dosarul Trofeul Calității, din care a efectuat doar opt luni, fiind eliberat pentru bună purtare. El a plătit și despăgubirile stabilite ca prejudiciu de instanță, în sumă de 750.000 de euro. Întrebat în urmă cu câteva zile de unde a avut atâția bani pentru plata despăgubirilor, Năstase a răspuns: „Ştiu că vă intersează acest subiect. Când va fi momentul voi da aceste explicaţii. Acum nu este momentul”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ