Adrian Năstase despre situaţia din R. Moldova: E nevoie de răbdare şi de eforturi în continuare

| 03 dec, 2014

Fostul premier Adrian Năstase consideră, în ceea ce priveşte situaţia din Republica Moldova după alegerile parlamentare, că este nevoie de răbdare şi de eforturi în continuare 'pe linia unora dintre lucrurile care s-au făcut deja'.

Năstase a afirmat că 'divizarea profundă din societatea de la Chişinău, din Republica Moldova, a apărut, din nou, foarte puternic', şi a menţionat că în România 'ar trebui să înţelegem că soluţiile pe care le vedem pentru viitor nu pot veni decât gradual, prin bursă, prin proiecte economice, prin proiecte culturale'.

'Sunt încă foarte mulţi cei care în Republica Moldova, în zona de elită politică şi intelectuală, sunt legaţi foarte puternic de Rusia, prin familie, prin poziţiile pe care le ocupă, prin faptul că mulţi dintre ei au văzut lumea exterioară prin fereastra de la Moscova şi prin faptul că unii dintre ei, mulţi, au locuri de muncă în Rusia. Toate aceste lucruri fac ca, să spunem, opţiunile, deocamdată, să fie împărţite aproape jumătate - jumătate. Eu cred că, în timp, avantajele pe care o anumită formulă pro-occidentală le-ar putea aduce, odată cu evoluţiile în tânăra generaţie, vor schimba această balanţă. Cred, de aceea, e nevoie de răbdare şi e nevoie de eforturi în continuare pe linia unora dintre lucrurile care s-au făcut deja', a declarat miercuri Adrian Năstase la finalul celei de-a X-a ediţii a Premiilor de Excelenţă ale Fundaţiei 'Acad. Marin Voiculescu', răspunzând întrebărilor presei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ