Adrian Năstase îi avertizează pe social-democrați: Până în noiembrie, la Congres, trebuie schimbată strategia

| 23 iul, 15:08

După ce Liviu Dragnea a fost ales în fruntea PSD-ului, fostul premier Adrian Năstase este de părere că “a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politică de partid”.

Acesta consideră că Victor Ponta s-a concentrat în ultimul timp mai mult pe funcția de premier și nu a mai avut timp de cea de șef al PSD.

“Departamentele nu au mai funcționat. Ședințele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernării), fără corecții ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidențiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid, transformarea congresului anunțat în Consiliu Național și apoi încercarea de amânare a Congresului până în 2017 au fost doar câteva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul premier îl atacă și pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. Acesta îl averitează că greșește crezând că întreaga responsabilitate a formulării unei politici a guvernului în domeniul justiției aparține CSM.

“Gresit. Astfel, in ceea ce priveste violatorii in grup, ministrul poate propune inasprirea pedepselor prin modificarea Codului penal (daca il lasa ambasada americana), eventual  pedepsirea violatorilor prin agatarea lor de instalatie un anumit numar de ore. Pot fi si alte idei. Asta e sarcina ministrului si nu a televiziunilor. Sigur ca stand proptiti in portile ambasadelor, ei nu se vor ocupa decat de „problemele” de coruptie”, spune Năstase.

Românii așteaptă o schimbare de atitudine, internă și externă. La fel și membrii PSD, susține fostul demnitar:“Sigur ca Dragnea are o serie de vulnerabilitati. El reprezinta insa o sansa de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relatiile cu UNPR”

Năstase avertizează că UNPR va părăsi coaliția, candidând pe cont propriu la alegerile din 2016 și luând astfel din voturile PSD-ului.

“Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stangii si va candida separat in alegerile din 2016”, spune acesta.

“Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Pana in noiembrie, la Congres, trebuie schimbata strategia, trebuie renuntat la excluderi, trebuie refacuta echipa. Daca nu, probabil ca la Congres, va avea loc o schimbare radicala”, conchide Adrian Năstase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 15:43
palada pufosul
infractorul dublu puscarias este un dur
noi ii spuneam la guvern,cu duiosie,"Adi dura"...
pufoasa

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ