Adrian Năstase, despre revoluția portocalie: Deceniul portocaliu a însemnat haos, crize, dezbinare, izolare

| 22 aug, 15:11

Fostul premier Adrian Năstase analizează cum a influențat revoluția portocalie destinele țării.

"„Revolutia portocalie” de la Kiev, extinsa apoi, la sugestia unor ONG-uri internationale „nepolitice”  si in Romania – asa cum s-a intamplat, mai tarziu – in cazul „primaverii arabe”, a determinat o asociere a acestei culori cu o anumita optiune politica. Dupa 10 ani, paridele politice  care au defilat sub acest steag, au dezertat, preluand alte culori – verde, albastru/galben, etc., trecand de la socialisti la populari, de la liberali la populari, dovedind ca oportunismul politic se practica nu numai la nivel individual ci si la nivel de partide", scrie Adrian Năstase pe blog.

Am invatat, de tineri, ca nu trebuie sa punem in discutie gusturile sau culorile. Asa este. Dar ele, iata, au influentat un deceniu din viata noastra. Acum, cei care au propus steagul portocaliu il arunca la gunoi si preiau, cu alte nume si culori, discursul de opozitie responsabila. Iar partide care i-au sprijinit sa preia puterea,  practic nu mai exista iar liderii lor mai apar doar la emisiuni de genul „Te pui cu blondele?”. Deceniul portocaliu a insemnat o paranteza de istorie – haos, crize, dezbinare, izolare, ura, un fake al statului de drept  (ultima formula sintetizeaza ce a spus recent Elena Udrea).

Dupa o noua perioada de tranzitie, ne pregatim pentru viitoarele alegeri parlamentare. Sunt curios ce culori se vor aseza la start", conchide fostul premier.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ