Afacerea EBOLA.com s-a vândut cu o sumă cu cinci zerouri

| 25 oct, 2014

Epidemia de Ebola a permis proprietarilor numelui de domeniu de internet 'Ebola.com' să realizeze o foarte profitabilă operaţiune financiară, revânzând numele de domeniu vineri cu peste 200.000 de dolari.

Tranzacţia ilustrează o practică uneori riscantă de speculaţie, când investitorii pariază pe nume de domeniu de internet pe care le cumpără cu sume modice iar apoi le revând mult mai scump odată ce numele suscită un oarecare interes. În cazul de faţă, valoarea numelui Ebola.com a crescut puternic după începutul epidemiei care afectează Africa de Vest.

Cumpărătorul numelui de domeniu este o societate cu sediul în Rusia numită Weed Growth Fund, cunoscută anterior sub numele de Ovation Research, conform Agerpres.

Societatea a plătit 50.000 de dolari cash şi 19.192 de acţiuni la societatea Cannabis Sativa, care valorează aproape 170.000 de dolari. Această ultimă societate promovează utilizarea medicală a marijuana.

Motivele din spatele vânzării numelui de domeniu nu sunt cunoscute, dar proprietarul Cannabis Sativa, fostul guvernator al statului New Mexico Gary Johnson, a declarat public că în opinia sa canabisul ar putea fi util în tratarea bolnavilor care au contactat febra hemoragică.

Vânzătorul numelui Ebola.com este firma Blue String Ventures, cu sediul în Nevada, care se descrie drept o societate ce investeşte în nume de domenii şi mărci pe internet.

"Dacă căutaţi un supernume de domeniu pentru firma dumneavoastră există şanse mari să vă putem ajuta', scrie Blue String Ventures pe site-ul său de internet. Firma a deţinut şi alte nume de notorietate, precum Fukushima.com.

Site-ul Ebola.com conţine articole despre maladie şi răspunsuri la întrebările cele mai frecvente privind febra hemoragică care a provocat moartea a aproape 4.900 de persoane de la începutul anului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ