Suspect de EBOLA, adus la București pentru investigații

| 30 oct, 2014

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, a declarat că un bărbat din Constanţa, sosit recent dintr-o ţară africană, va fi dus joi la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, adăugând că suspiciunea de Ebola în cazul lui este extrem de mică, dacă există.

"Suspiciunea este una extrem de minoră, dacă există. Pacientul vine dintr-o ţară care este anunţată că este liberă de Ebola. Simptomatologia nu este tipică Ebola. Dacă am înţeles corect, este vorba de hematurie şi febră. Nu există alte aspecte care ar trebui să ne facă să ne speriem mai mult. O să îl aducem la Bucureşti pentru investigaţii", a precizat Arafat.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani s-a întors recent din Nigeria şi a fost transportat, joi, cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean (SJU) Constanţa, medicii luând măsuri suplimentare de protecţie în cazul său, având în vedere că este suspectat de Ebola, au declarat cadre medicale de la SJU.

Familia bărbatului a chemat ambulanţa pentru că acesta avea febră foarte mare, sânge în urină şi era în stare de inconştienţă, au mai precizat cadrele de la SJU.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ