Asistenta spaniolă diagnosticată cu Ebola s-a VINDECAT

| 21 oct, 2014

Teresa Romero, prima persoană contaminată cu virusul Ebola în afara Africii, s-a vindecat, potrivit rezultate definitive ale testelor, anunţate marţi de medici la Madrid, relatează AFP.

'Criteriile privind vindecarea de virusul Ebola' precum cele stabilite de OMS sunt îndeplinite, după patru analize de sânge cu rezultat negativ, a anunţat doctorul Jose Ramon Arribas, de la spitalul Carlos III din Madrid, la 15 zile de la spitalizarea femeii.

Asistenta medicală în vârstă de 44 de ani a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminaţi cu acest virus în Africa şi decedaţi pe 12 august, respectiv 25 septembrie.

Un alt caz de vindecare a fost semnalat luni de filiala norvegiană a organizaţiei Medici fără Frontiere (MFF), care a anunţat că doctoriţa norvegiană infectată cu virusul Ebola în timp ce se afla în misiune în Sierra Leone s-a vindecat.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 4.500 de persoane din totalul de 7.399 de cazuri înregistrate oficial în şapte ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat pe 8 octombrie.

OMS va testa două vaccinuri anti-Ebola în Elveţia, la Geneva şi Lausanne, a anunţat marţi Marie-Paule Kieny, director adjunct al organizaţiei internaţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ