Agricultura BIO, o șansă în plus pentru dezvoltarea României rurale

| 10 apr, 2014

În ultimii ani, sectorul agriculturii bio a cunoscut o dezvoltare rapidă atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivelul României. Investițiile în agricultura bio reprezintă avantaj pentru România în condițiile în care produsele bio, pe lângă beneficiile pentru sănătate, atrag după sine și dezvoltarea României rurale, prin forța fermelor mici și sustenabile.

Un ajutor major pentru fermierii care se orientează către producțiile ecologice vine din partea europarlamentarului PSD Daciana Sârbu, membră a Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentul European.

Eurodeputata consideră că nu există obiective prea înalte pentru România în domeniul agriculturii bio. „Cred că nu există obiective prea înalte pentru România în domeniul agriculturii bio. Avem un potențial suficient de mare încât să reușim chiar să pătrundem în acest top 5 — nu brusc și nu rapid, dar cu tenacitate, strategie și susținere de la nivel guvernamental, plus o bună utilizare a fondurilor europene”, a explicat Daciana Sârbu.

Mulţi au fost cei care s-au arătat interesați să susțină dezvoltarea acestui sector de activitate, însă promisiunile s-au dovedit a rămâne doar la nivel discursiv. În acest context, eforturile Dacianei Sârbu de a sprijini agricultura bio și pe cea tradițională prin proiecte concrete care au avut un impact pozitiv asupra fermierilor din România este de apreciat.

Pe perioada mandatului în cadrul Parlamentului European, Daciana Sârbu s-a implicat activ în negocierile privind noua Politică Agricolă Comună (PAC), contribuind cu aproximativ 90 de amendamente în vederea creării unui sistem european sustenabil de agricultură bazat pe promovarea produselor tradiționale autentice, acordarea unor fonduri speciale pentru producătorii care vor să treacă de la agricultura convențională la cea bio și identificarea soluţii legislative de creare a unor spaţii speciale pentru produsele bio în marile magazine.

“M-am luptat alături de alți colegi pentru o distribuire mai echitabilă a banilor europeni. Astăzi un fermier român nu se luptă de la egal la egal pe piața agricolă cu unul francez sau german. Am reușit să mișcăm lucrurile spre corectarea parțială a acestei realități, prin creșterea subvențiilor, dar, evident, încă nu suntem acolo unde ne dorim”, a afirmat Daciana Sârbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ