Ai băut de mii de ori fără să ştii riscul. Anunţul istoric făcut astăzi despre Fanta

| 06 mai, 2014

Cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, Coca-Cola, planuieste sa renunte la un ingredient controversat, prezent in compozitia unora din marcile sale de bauturi, relateaza BBC.

Este vorba despre uleiul vegetal bromurat sau BVO, continut de bauturi precum Fanta si Powerade, produse marca Coca-Cola. Potrivit stirileprotv.ro care citeaza BBC, compania va renunta la BVO pana la sfarsitul anului iar decizia a fost luata in urma unor petitii online care atrageau atentia asupra acestui aditiv.

Rivala Pepsi a luat aceeasi decizie in urma cu un an pentru bautura Gatorade si a declarat, prin purtatorul ei de cuvant, ca urmeasa sa renunte la folosirea BVO ca ingredient si pentru Mountain Dew si Amp Energy .

Josh Gold, reprezentantul Coca-Cola, a precizat ca decizia de a renunta la uleiul vegetal bromurat nu are legatura cu probleme de siguranta in ceea ce priveste consumul.

"Toate produsele noastre, inclusiv cele care contin uleiul vegetal bromurat sunt si au fost mereu sigure de consum si in conformitate cu regulile si legislatia tarilor in care sunt vandute. Calitatea si siguranta de consuma reprezinta prioritatea noastra numarul unu", a declarat acesta intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor cercetari medicale, precum cea efectuata de echipa americana de la Mayo Clinic, consumul excesiv de bauturi racoritoare ce contin ulei vegetal bromurat ar duce la probleme de sanatate precum leziuni ale pielii, pierderea memoriei si tulburari nervoase.

Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente (U.S. Food and Drug Administration = FDA) a eliminat inca din 1970 uleiul vegetal bromurat de pe lista produselor considerate sanatoase. Cu toate acestea legislatia permite utilizarea sa, insa in cantitati foarte mici, in bauturile racoritoare.

BVO-ul este folosit in compozitia sucurilor si bauturilor sportive pentru a pastra aromele artificiale chimice amestecate cu restul lichidului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ