Coca-Cola a lansat platfoma online "Ce conţine o Coca-Cola"

| 13 mar, 2014

Coca-Cola a lansat platfoma online "Ce conţine o Coca-Cola", de unde oricine poate afla compoziţia băturii descoperite acum mai bine de 127 de ani şi dacă aceasta ar putea afecta silueta şi sănătatea.

Platorma www.cecontineococacola.ro este deschisă cu lista ingredientelor din Coca-Cola, respectiv zahăr, arome naturale, dioxid de carbon, cafeină, acid fosforic, colorant caramel E150d şi apă.

La fiecare ingredient este menţionată cantitatea dintr-o sticlă de 250 de mililitri, precizându-se că, în conformitate cu zeci de studii internaţionale, toate componentele băuturii sunt în doze ce nu pot afecta sănătatea.

Acidul fosforic, de pildă, conţine fosfor în cantitate de 43 mg la o sticlă de 250 ml de Coca-Cola, în timp ce aceeaşi cantitate de lapte conţine 208 mg, 140 g de pui preparat - aproximativ 230 mg, iar o cantitate de 150 g de orez preparat - 90 mg de fosfor.

Zahărul (sucroza), care dă gustul dulce al băuturii, este prezent într-o cantitate de aproximativ 27 g la 250 ml de Coca-Cola, ceea ce este echivalent cu patru-cinci linguriţe de zahăr şi 105 calorii.

Potrivit informaţiilor de pe aceeaşi platformă online, conţinutul de cafeină din 250 ml de Coca-Cola este de aproximativ 24 mg, semnificativ mai mic decât cafeina conţinută de aceeaşi cantitate de cafea prăjită şi, de asemenea, sub cel din 25-30 ml de cafea espresso. Consumul moderat de cafeină în rândul adulţilor se consideră a fi situat în jurul valorii de 300 mg pe zi, conform sursei citate.

"Coloranţii Caramel sunt folosiţi în alimente încă din secolul al XIX-lea, iar noi îi folosim din anul 1886. Colorantul Caramel E150d este aditivul alimentar care oferă băuturii Coca-Cola culoarea sa închisă, distinctivă. Caramel E150d reprezintă una dintre cele patru categorii de caramel aprobate pentru utilizare ca şi coloranţi alimentari în Uniunea Europeană", se precizează pe www.cecontineococacola.ro.

Reprezentanţii companiei spun că informaţiile menţionate pe platformă sunt suplimentare celor deja disponibile pe etichetele produselor, fiind incluse şi link-uri către surse oficiale care le susţin.

Formula băuturii Coca-Cola a fost descoperită de farmacistul american John Pemberton.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ