Anunţul NEAŞTEPTAT al gigantului COCA-COLA

| 21 oct, 2014

Grupul american Coca-Cola va lansa un nou plan destinat reducerii cheltuielilor anuale cu trei miliarde de dolari până în 2019, după ce profitul şi veniturile înregistrate de cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare au scăzut în trimestrul al treilea, transmite Bloomberg.

Potrivit rezultatelor trimestriale publicate marţi, în trimestrul al treilea profitul net al Coca-Cola a scăzut cu 13,6% în ritm anual până la 2,11 miliarde de dolari în timp ce vânzările au scăzut până la 11,98 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg care mizau pe vânzări de 12,1 miliarde de dolari. Chiar dacă volumul global al vânzărilor a crescut cu 1% în trimestrul al treilea, consumul de băuturi răcoritoare a scăzut cu un procent în America de Nord şi cu 5% în Europa.

Directorul general de la Coca-Cola, Muhtar Kent este criticat de investitori că nu reuşeşte să contracareze tendinţa de scădere a vânzărilor de băuturi răcoritoare ca urmare a îngrijorării consumatorilor faţă de obezitate şi îndulcitorii artificiali. 'Recunoaştem că trebuie să majorăm amploarea şi ritmul schimbării pe măsură ce ne confruntăm cu un mediu macroeconomic dificil', a declarat Muhtar Kent, într-un comunicat de presă.

În luna februarie a acestui an, Coca-Cola a anunţat un prim plan de economii destinat reducerii costurilor cu un miliard de dolari până în 2016. În plus, pentru a-şi relansa vânzările Coca-Cola a intrat pe piaţa băuturilor energizante prin preluarea unui pachet de 16,7% din acţiunile firmei Monster Energy pentru 2,15 miliarde de dolari.

Şi PepsiCo Inc., pricipalul rival al Coca-Cola, a demarat un program de reducere a costurilor. Directorul PepsiCo, Indra Nooyi, şi-a propus să reducă costurile cu cinci miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a îmbunătăţi performanţele financiare ale companiei pe fondul încetinirii vânzărilor de băuturi carbogazoase.

Coca Cola Hellenic, la care grupul american Coca Cola are o participaţie de 23%, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ