Decizie fără precedent luată de cei mai mari producători de băuturi carbogazoase din LUME

| 24 sep, 2014

Coca-Cola, PepsiCo şi Dr Pepper, cei mai mari producători de băuturi carbogazoase din lume, s-au angajat marţi să reducă cu 20 la sută caloriile pe care le conţin acestea în Statele Unite, până în anul 2025, pentru a combate obezitatea în această ţară, informează miercuri EFE.

Producătorii au ajuns la acest acord cu Asociaţia Americană a Băuturilor şi cu Alianţa pentru o Generaţie mai Sănătoasă, care au informat despre această iniţiativă într-un comunicat. Acordul a fost convenit cu prilejul conferinţei organizate de Fundaţia Clinton, care se desfăşoară în perioada 21-24 septembrie.

Pentru a reduce obezitatea, fabricanţii îşi vor vinde băuturile în recipiente mai mici, vor promova consumul de apă îmbuteliată şi vor introduce pe piaţă noi băuturi cu număr scăzut sau fără calorii. O altă măsură convenită este instalarea băuturilor în locuri specifice din supermarketuri, precum rândul final, astfel încât consumatorii să le localizeze cu uşurinţă.

Coca-Cola, PepsiCo şi Dr Pepper vor participa totodată la acţiuni de promovare - oferirea de cupoane clienţilor - şi de conştientizare a consumatorilor. Companiile vor realiza în acest scop acţiuni de sensibilizare în toate punctele de vânzare din ţară, inclusiv la cele peste 3 milioane de automate, puncte de autoservire şi frigidere care conţin aceste băuturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ