Ai căţel acasă? Trebuie să citeşti ASTA urgent

| 19 aug, 2014

Să creşti un câine înseamnă o mare responsabilitate. Mulţi dintre noi ne -am dori un astfel de animăluţ, dar considerăm că nu avem suficient timp să îi acordăm şi astfel renunţăm la această idee.

 

Câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Orice om care are un câine are şi un prieten loial, dar şi o răspundere. Căţeii, ca şi copii, au mare nevoie de atenţia şi afecţiunea noatră. Pe lângă acestea, câinii trebuie hrăniţi corespunzător.

Foarte multe persoane îi dau câinelui de mâncare ceea ce mănâncă şi ei, ceea ce este total GREŞIT. Dintr-o astfel de greşeală îţi poţi omorî chiar şi căţelul.

Alimentul care nu trebuie niciodată să ajungă la câini este ciocolata. Aceasta contine o substanta numita obromina, care este toxica pentru caini. Ciocolata gatita si ciocolata neagra sunt chiar si mai periculoase. Desi este nevoie de o cantitate mare de ciocolata pentru a omori un caine, exista si cazuri in care a fost suficienta ingerarea unei cantitati mici pentru ca animalul sa fie otravit si sa moara, in cele din  urma. Semnele intoxicarii cu ciocolata includ: voma, diareea, urinarea rara si diminuarea activitatii. Acestea pot avansa catre atacuri si ritm cardiac neregulat.

Tag-uri: caini, ciocolata
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 2014
cineva
cat de putin adevarat e cea ce zice articolul asta ...recomand celor care spun ca mancarea gatita face rau cainilor sa consume ei ZILNIC fast food , cea ce consider eu ca este hrana special pt animale ..sa vedem ce evolutie minunata au ...cunosc cazuri (multe) de caini hraniti asa zis corespunzator si au murit de CANCER ...boala care la caini s-a generat in urma acestei alimentatii speciale ...RECLAMA LA ALIMENTELE "SPECIALE" PT ANIMALE ,asta consider ca este acest articol ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ