Ai fost în vacanţă şi părul tău s-a decolorat? Ce trebuie să faci ca să NU mai ai părul ars de soare

| 16 iul, 2014

Nu doar pielea isi schimba culoarea in bataia soarelui, ci si parul. Dincolo de schimbarea nuantei, care poate echivala de multe ori cu o vizita la coafor, parul sufera foarte mult din cauza soarelui, a apei sarate din mare si a vantului.

Dupa o vacanta intr-un loc insorit si cu mult nisip v-ati putea trezi cu un par extrem de uscat, casant, mai deschis la culoare si extrem de neascultator. Cea mai buna arma impotriva acestor probleme este o palarie de soare destul de mare si confectionata dintr-un material bun. Dar stim foarte bine ca e greu sa stai mereu cu palaria pe cap si sa te asiguri ca fiecare suvita de par e protejata.

Asadar incercati sa pastrati in geanta de plaja, alaturi de lotiunea de soare, si un balsam care se foloseste fara clatire. Cel putin o data pe zi trebuie sa va pulverizati o cantitate mica de balsam pe par si sa masati mai ales varfurile.

Daca nu ati facut asta pe parcursul vacantei, cand va intoarceti acasa incercati sa va gasiti timp pentru a-i face parului un tratament cu uleiuri calde. Puteti incalzi orice tip de ulei, dar eu as opta pentu cel de masline sau de cocos. Odata incalzit, cat puteti suporta de fierbinte, uleiul se aplica pe toata lungimea parului, inclusiv pe radacina. Se maseaza bine de la scalp pana la varfuri si se infasoara apoi cu un prosop. Parul se spala dupa o jumatate de ora.

Daca ati facut-o lata si ati adormit la soare, se poate sa va fi ales chiar cu arsuri pe scalp. Pe langa durerea resimtita, puteti sa va pierdeti parul, asa ca apelati rapid la remediile naturiste. Unul dintre ele este ceaiul verde. Imediat dupa spalare, ceaiul se aplica cu o discheta demachianta bine imbibata in lichid si nu se mai clateste.

Desi iti da o senzatie neplacuta, si aloe vera aplicata pe scalp face minuni. Spre deosebire de ceaiul verde, aceasta se clateste dupa ce ati lasat-o sa actioneze 30 de minute. Cel mai bine ar fi, totusi, sa nu ajungeti aici si chiar daca sunteti in vacanta sa nu uitati de ingrijirea parului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ