Ai probleme cu sforăitul? Uite în ce poziţie trebuie să dormi ca să nu ai probleme de sănătate

| 14 mar, 2014

Un somn bun este indispensabil pentru sanatate. Se recomnada 8 ore de somn pentru a fi in forma. Nu doar durata somnului conteaza, ci si calitatea sa. Aceasta poate fi influentata de mediul in care dormi, de calitatea saltelei si a pernei, dar si de pozitia in care dormi.

Fie ca dormi pe spate, pe burta, sau pe o parte, fiecare pozitie iti influenteaza respiratia, coloana vertebrala sau circulatia sangelui. Vezi ce efecte are pozitia in care dormi asupra corpului.

1. Pe spate, cu mainile pe langa corp

Dormitul pe spate, cu mainile pe langa corp, este considerata cea mai buna pozitie de somn pentru sanatate. Aceasta poztie este buna pentru coloana vertebrala si pentru ceafa. Un mic dezavantaj este ca cei care dorm pe spate au tendinta de a sforai mai mult. De altfel, cand dormi pe spate poate aparea o oprire a fluxului respirator, adica o apnee a somnului.

2. Dormitul pe spate, cu mainile ridicate

Cand dormi pe spate cu mainile ridicate, fie ca sunt pe perna sau nu, poti preveni ridurile de pe fata si eruptiile cutanate. Totusi, la fel ca si atunci cand dormi pe spate cu mainile pe langa corp, poate aparea sforaitul si refluxul gastric.

Citeste articol integral pe curademiere.ro.


Tag-uri: sforait, somn
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ