Ai tenul gras? Această floare parfumată îţi vine în ajutor

| 23 mai, 2014

Cunoscută în India sub denumirea de "regina florilor", iasomia este considerată nu numai o plantă decorativă, ci şi un remediu împotriva stresului şi a altor tulburări nervoase.

asomia este un arbust cu flori albe, roze, galbene sau purpurii, cu un parfum puternic diafan, originar din Caucaz, zona munţilor Himalaya, din Persia si Kashmir, venerată şi considerată o plantă sacră, floare sfântă a zeului hindus al dragostei, Kama.

Numele de iasomie vine de la cuvantul persan "yasmin" care înseamnă "dar al Domnului".  În China, floarea de iasomie simbolizează delicateţea feminina, în Siria floarea de iasomie este simbol al Damascului, numit şi "Oraşul iasomiilor",  iar în India floarea este împletita în cununi şi prezentă în ceremoniile de nuntă prevestind viitorului cuplu dragoste eternă.

În scop terapeutic a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru calmarea sistemului nervos şi îmbunătăţirea circulaţiei, în scop afrodisiac pentru stimularea impulsurilor sexuale masculine dar şi feminine, fiind adăugată în băile generale sau sub formă de ulei de masaj pentru destinderea muşchilor contractaţi şi calmarea durerilor musculare.

Preparatele pe bază de iasomie sunt recomandate în depresii, neurastenie, migrene, tulburări circulatorii, oboseală musculară, reumatism articular, tulburări de dinamică sexuală, frigiditate, tuse spastică, contracturi musculare etc.

La nivel teoretic, nefiind trase încă concluzii definitive în urma cercetărilor desfăşurate până acum, ceaiul de iasomie ar putea reduce nivelul colesterolului, de asemenea ar putea duce la evitarea unor complicaţii pentru acele persoane care urmează un regim alimentar gras.

Ceaiul de iasomie bogat în antioxidanţi ar putea încetini dezvoltarea numărului de celule canceroase din corpul omenesc, şi în această zonă derulându-se în continuare studii pentru a se vedea în ce măsură iasomia ar putea fi folosită pentru vindecarea cancerului.

Iasomia - în cosmetica

Şi la nivelul pielii poate fi folosit ceaiul de iasomie, deşi aici este mai potrivit uleiul de iasomie, persoanele cu ten gras ori cu tendinţă de îngrăşare putând folosi acest ceai în cosmetică pentru că are un rol semnificativ în reglarea sebumului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ