Aimee Iacobescu ajunsese să-și vândă obiecte din casă pentru medicamente

| 28 mar, 15:04

Este doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Aimee Iacobescu a murit, marți (27 martie), la 71 de ani. A fost una dintre marile doamne ale teatrului românesc, dar a avut parte de o bătrânețe suferindă.

Diagnosticată cu cancer în urmă cu un an, artista s-a confruntat cu probleme financiare mari. Ea mărturisea în urmă cu câteva luni că nu are bani să-și cumpere medicamentele necesare și că rămâne doar cu 40 de lei pe lună. Ajunsese să fie nevoită să-și vândă obiectele de valoare din casă.

Singura şansă a actriţei o constituia o indemnizaţie de la UNITER, (Uniunea Teatrală din România), de 2.700 de lei. Pentru această indemnizație făcuse cerere de mai mulţi ani, dar fără folos. Toate cele 100 de indemnizaţii sunt însă date altor actori, iar Aimee Iacobescu nu ar putea intra pe lista lor decât prin decesul unuia dintre ei. Artista a fost ținta criticilor, atât din partea colegilor de scenă, cât și din partea publicului larg.

„Există 1500 de indemnizaţii care se acordă tuturor celor care aduc un nume României. La UNITER au ajuns 100 de indemnizaţii. Criteriile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Indemnizaţiile prin UNITER sunt ocupate 100%. Când moare cineva, se eliberează un post.  Situatia nu este atat de dramatica precum se prezinta. Eu nu știu dacă dânsa dă 2.000 de lei pe medicamente. Sunt medicamente compensate. Sunt și altele. Putem declara orice, așa, din varful buzelor. La uniune, există o secție de asistență socială, care se numește Casa Artistului, aici cei care sunt in disperare de cauză cu sănatatea si cu veniturile vin si cer sprijinul Uniunii. Îi ajutăm cu bani, alimente, locuințe, haine”, a declarat la acea vreme Ion Caramitru, președinte al UNITER .

Ce pensia avea Aimee Iacobescu

Pensia actriței era de 2325 de lei, la care se adaugă 50%. Asta înseamnă că avea pensia totală 3.487 de lei, potrivit lui Ion Caramitru. Cu toate acestea, Aimee Iacobescu a negat că ar fi primit aceşti bani. Ea a susținut că are o pensie de 2.040 de lei, bani care nu îi asigură traiul zilnic, deoarece se duc, în mare parte, pe medicamente. Ea a mărturisit în nerepetate rânduri că rămânea cu doar 40 de lei pe lună, întrucât toți banii ei se duceau pe medicamente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 00:54
raryMenna
clomiphene is 46 yrs old alloed to.take.this.drug
In addition, no episodes of hepatitis or clinically apparent liver injury were reported in these studies clomid for men Perhaps the most important aspect of this study is that the researchers included only women who were premenopausal at the start of the study, whereas this was not true of other studies of ovarian function suppression, he said

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ