AJUTOR EUROPEAN! Sistemul de termoficare din Bucureşti ar putea primi 176 de milioane de euro de la UE

| 08 ian, 15:31

Un număr de 19 proiecte din sectorul energetic, în valoare de 494,3 milioane de euro, vor primi finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), cel mai important dintre ele vizând sistemul de termoficare din Bucureşti, potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene, citat de Agerpres.

Sistemul de termoficare din Capitală poate primi o finanţare de 176 de milioane de euro. Pentru aceste proiect, prin POIM au fost alocate 187 de milioane de euro, reprezentând bani europeni şi cofinanţare de la bugetul de stat. 

De asemenea, vor primi finanţare şi sistemele de termoficare din alte opt oraşe, valoarea acestor proiecte ridicându-se la 197,8 milioane de euro. 

Alte 40,5 milioane de euro se vor duce către opt proiecte de contorizare inteligentă, 55 de milioane de euro vor fi folosite pentru sistemul de transport al gazelor, iar 25 de milioane de euro pentru transportul energiei electrice. 

Documentul mai arată că, prin POIM, au fost alocate 111,5 milioane de euro pentru proiecte de producere a energiei regenerabile, însă niciun proiect nu a fost depus. Situaţia este similară şi la capitolele "monitorizare consum în industrie", unde nu au fost cereri de finanţare, deşi s-au alocat 12,5 milioane de euro, şi la "cogenerare", unde s-au alocat 67,5 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ