Alarmant! România mai are medici doar pentru jumătate din ţară

| 19 iun, 11:41

Bolnavii sunt ingrijiti de doctori care trebuiau sa iasa demult la pensie. Peste 20 la suta din totalul medicilor au peste 60 de ani, iar fara ei multe sectii s-ar inchide.

Datele colegiului medicilor din Romania arata ca in spitalele de stat au ramas peste 13.000 de doctori, la jumatate fata de necesar. Dintre acestia, peste 20% au peste 60 de ani.

Ocolite de medici din cauza salarilor de mizerie, spitalele de provincie se sting, unul dupa altul.

Situatia nu e diferita nici in Capitala. Saptamanal, directorii spitalelor cer colegiului medicilor zeci de avize pentru prelungirea activitatii celor care au varsta de pensionare cu inca 5 ani, notează stirileprotv.

Prof Dr. Ioan Lascar, Sef Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca: “Experienta pe care am dobandit-o eu in 40.000 de interventii imi permite sa abordez cele mai complexe tipuri. Nu doresc sa ii privez de experienta pe care am dobandit-o pe pacienti.”

Dar cine le va lua locul? Pentru ca fenomenul migratiei in randul tinerilor doctori continua. In fiecare an intra in sistemul de stat 3000 de noi medici, dar 3500 iau calea strainatatii ori sunt recrutati de firme de medicamente si clinici private. Asa se face ca in Romania profeseaza acum doar aproximativ 400 de medici care nu au implinit inca 30 de ani.

Tag-uri: medici
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ