Alegeri prezidențiale 2014. Cu cine votează deținuții din România

| 02 noi, 2014

Alegeri prezidențiale 2014. 21.000 de români votează din penitenciar. Ei au fost condamnaţi pentru diverse infracţiuni, de la omor până la fraudă sau evaziune fiscală, dar instanţa nu le-a suspendat şi drepturile civile.

Alegeri prezidențiale 2014. Ca să poată vota astăzi, condamnaţii au anunţat din timp iar conducerile penitenciarelor au făcut solicitări pentru urna mobilă. Deţinuţii au mari aştepări de la noul preşedinte. De după gratii ei cer măsuri economice şi reformarea societăţii româneşti.

Octavian Vasile a decis, împreună cu alţi 1300 de deţinuţi încarceraţi la penitenciarul Jilava, să-şi aleagă preşedintele. A fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, fără ca dreptul electoral să-i fie interzis. De cinci ani se află după gratii şi spune că nu a ratat niciun scrutin electoral, scrie digi24.

„Am votat pentru o europenizare mai accentuată a României şi pentru stabilitate. Aici mă refer la întreaga societate. Nu numai preşedinte, care singur nu poate să facă nimic. Partidele nu pot să facă nimic dacă societatea civilă nu se implică”, a spus Octavian Vasile.

Citește și: RomâniaTV.net: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC: Aproape 3,8 milioane de români au votat

„O viaţă mai bună pentru familiile noastre de acasa. Să se mai îndrepte treburile”, a afirmat George Ispas.

„Legile să fie mai blânde, ca orice deţinut”, a spus Gheorghe Nicolae.

„Avem patru urne mobile unde votează deţinuţii de pe şase secţii de deţinere”, a precizat Cristian Micu, purtător de cuvând al penitenciarului Jilava.

La penitenciarul Rahova, doar 80 dintr-un toatal de 1.200 de condamnaţi au refuzat să voteze. Timişi după gratii pentru infracţiuni economie sau pentru furt, votanţi nu s-au gândit doar la binele propriu atunci când au pus ştampila pe unul dintre cei 14 candidaţi.

„De la noul preşedinte al României am aşteptări pe plan economic. Rata inflaţiei şi şomajul scăzut. Pe partea de justiţie, eu spun că suntem bine cotaţi. MCV-ul a făcut bine, pentru că trebuie luptat pe partea justiţiei”, a spus unul dintre deținuți, Vasile Coman.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ