ALEGERI SUA. Obama îşi asumă responsabilitatea în înfrângerea democraţilor la alegerile legislative parţiale

| 10 noi, 2014

Preşedintele american Barack Obama a recunoscut duminică faptul că a eşuat în eforturile de a-i convinge pe americani de validitatea politicii sale, ceea ce a condus la înfrângerea democraţilor la recentele alegeri legislative de la mijlocul mandatului, transmite AFP.

Trebuie să-mi asum responsabilitatea' în acest eşec, iar 'acesta este mesajul pe care l-am înţeles din rezultatele alegerilor', a declarat el într-un interviu pentru postul de televiziune CBS difuzat duminică, dar înregistrat vineri.

Preşedintele american a răspuns unei întrebări privind declaraţiile unui înalt responsabil democrat din Senat, care a subliniat că nivelul scăzut de popularitate al lui Obama, de numai 40%, explică înfrângerea lor în Congres.

'Cred că nu am reuşit să le explicăm americanilor ceea ce încercăm să facem şi de ce mergem în direcţia cea bună, ceea ce reprezintă un eşec politic pe care trebuie să-l corectăm', a adăugat el.

'Trebuie cu adevărat să întindem mâna opoziţiei şi să încercăm să o convingem pe cât posibil', a mai spus liderul de la Casa Albă.

La şase ani de la alegerea sa triumfală la Casa Albă, Barack Obama se află în situaţia de a se confrunta cu cea mai puternică majoritate republicană din ultimele decenii. Republicanii au preluat din nou marţi controlul în Senat şi şi-au consolidat majoritatea în Camera Reprezentanţilor, obţinând de asemenea câteva posturi de guvernator în state care nu mai fuseseră dominate de ei de mult timp.

'Oamenii au sentimentul că lucrurile nu merg, chiar dacă nu există niciun dubiu că economia s-a îmbunătăţit net', a insistat preşedintele. El a evocat rata şomajului, de 5,8%, cele peste 200.000 de noi locuri de muncă create în octombrie şi cele peste 10 milioane de la venirea sa la Casa Albă, când ţara se confrunta cu cea mai gravă recesiune de la Marea Criză din anii '30.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ