ALEGERILE LOCALE 2020: Minivacanţă în şcolile unde se amenajează secţii de votare

| 18 sep, 12:14

Prefectura Bucureşti a anunţat că, timp de 4 zile, în şcolile din Capitală unde se vor organiza secţii de votare nu se vor face cursuri. De asemenea, restul şcolilor din ţară vor avea doar trei zile libere.

Nu se fac cursuri timp de 5 zile în școlile din București care sunt secții de votare, anunță Prefectura într-un comunicat. Zilele în care s-a aprobat suspendarea cursurilor sunt 24, 25, 28 și 29 septembrie. Amintim că alegerile locale au loc duminică, 27 septembrie.

Concret, zilele sunt joi, vineri, săptămâna următoare și luni și marți, după alegeri.
Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare", se arată în comunicat.

Şcolile din ţară vor avea liber trei zile


Autorităţile au stabilit că elevii şi profesorii vor avea trei zile libere pentru a permite organizarea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea sălilor de curs după votare, au precizat surse citate de RomaniaTV.net.
Zilele libere vor fi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie).

"Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi", declara preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii septembrie.

Şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţa că autorităţile doresc ca elevii să aibă liber vineri - înaintea votului şi luni - după vot, pentru ca unităţile de învăţământ să fie pregătite pentru desfăşurarea votului, dar şi pentru ca acestea să fie igienizate şi dezinfectate după votare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ