Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu noviciok. Reacţia ministrului român de Externe

| 03 sep, 11:10

Otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi cu neurotoxina de tip noviciok este catalogată ca fiind "complet inacceptabilă" de către ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, acesta solicitând nevoia unei anchete minuţioase şi imparţiale în acest caz.

„Condamn cu fermitate otrăvirea liderului opoziţiei ruse, Navalnîi, cu neurotoxina de tipul noviciok, după cum arată informaţiile transmise azi de guvernul german. Acest fapt complet inacceptabil trebuie să fie obiectul unei anchete minuţioase şi imparţiale, iar cei vinovaţi trebuie să răspundă în faţa justiţiei”, a scris, miercuri, pe contul său de Twitter, şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, care se află în vizită în Israel.

Analizele efectuate de un laborator al armatei germane au relevat „fără echivoc” că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost victima unei otrăviri „cu un agent neurotoxic din clasa noviciok”, a anunțat miercuri guvernul german, în condițiile în care Aleksei Navalnîi, aflat în comă, a fost adus la Berlin pentru a fi salvat.

Un răspuns public privind o anchetă referitoare la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi a fost solicitat atât de cancelarul Angela Merkel, cât şi de oficialii principalelor capitale europene şi de către Casa Albă, notează Digi24.

Citeşte şi Rusia: Nu este nevoie deocamdată de o investigaţie în privinţa otrăvirii lui Aleksei Navalnîi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 11:14
unloazy
cialis doesnt always work
cialis online pharmacy India, Nagpur, Maharashtra
15 ian, 18:52
edudgeLix
stromectol 3 mg ivermectin
stromectol for sale canada Minns AB, Schneir A, Clark RF

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ