Aleksei Navalnîi se simte din ce în ce mai bine: Se poate ridica din pat

| 14 sep, 21:43

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi se îmbunătăţeşte pe zi ce trece, opozantul rus putând să se ridice din patul său pentru perioade scurte. Între timp, otrăvirea acestuia cu un agent neurotoxic de tip noviciok a fost confirmată de două laboratoare diferite, din Franţa şi Suedia.

Guvernul german a anunţat luni că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok şi a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă.

Laboratoare specializate din Suedia şi Franţa au confirmat rezultatele iniţiale din Germania, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert.

„Facem din nou apel către Rusia să dea explicaţii cu privire la evenimente. De asemenea, suntem în strâns contact cu partenerii noştri europeni pentru următorii paşi”, a adăugat Seibert, amintind că această otrăvire constituie „o gravă încălcare” a Convenţiei privind Armele Chimice, potrivit Hotnews.ro.

Această declaraţie survine după ce Berlinul a adus cazul Navalnîi în discuţie la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Citeşte şi Aleksei Navalnîi a început să vorbească. Poliţia a întărit paza la spital

Spitalizat la sfârşitul lunii august în Siberia, în comă, după ce i se făcuse rău în avion, Aleksei Navalnîi (44 de ani) a fost transferat la Berlin, unde medicii au concluzionat că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, conceput în perioada sovietică în scopuri militare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ