Alertă în Liga 1 din cauza drepturilor TV: Nici nu vreau să-mi imaginez!

| 05 apr, 2014

Conducatorii de cluburi din Liga 1 sunt in stare de alerta in aceasta perioada din cauza drepturilor TV. Contractul incheiat de LPF cu Digi si Dolce expira la finalul acestui sezon si deocamdata nu este foarte clar cine va televiza meciurile din campionatul urmator.

Iar cum Liga a cedat drepturile TV unei firme anonime din Malta, care la randul ei vrea sa le foloseasca pentru a promova doua televiziuni regionale, ingrijorarile au crescut.

Presedintele celorde la FC Botosani a tras un semnal de alarma, anuntand ca multe echipe vor fi nevoite sa renunte la competitie daca nu vor mai primi banii de la Liga/

"Sunt convins ca fara aceste sume, venite de la televiziuni, ar ramane opt echipe in campionat. Am muri. S-ar trece la sistemul play-off si play-out, nici nu vreau sami imaginez. Putine cluburi nu sunt dependente de banii din televizari. Noi am primit garantii ca vom incasa banii. Deocamdata nu ne facem probleme, dar garantii nu ai decat atunci cand detii un cont in banca", a spus Cornel Sfaiter, presedinte la FC Botosani, in Evenimentul Zilei.

LPF a anuntat recent ca a cedat drepturile TV ale Ligii 1 din urmatoarele cinci sezoane unei firme din Malta, care s-a angajat sa plateasca 27,5 milioane de euro net pentru fiecare campionat.

La putin timp dupa acest anunt, doua posturi de televiziune achizitionate de firma malteza de la Arpad Paszkany au anuntat public ca vor transmite partidele din Liga 1.

Ulterior, cei de la LPF au precizat ca nu s-a semnat niciun contract si ca trebuie organizata o licitatie pentru cedarea drepturilor TV, astfel ca in momentul de fata nu se stie daca meciurile din Liga 1 se vor vedea la televizor.

Sezonul 2014/2015 incepe la sfarsitul lunii iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ