UPDATE Mitică Dragomir a fost REŢINUT pentru 24 de ore

| 07 apr, 2014

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul vânzării drepturilor de televizare din Liga 1. Procurorii au cerut mandat de arestare pentru urmatoarele 29 de zile.

El este acuzat de spălare de bani, delapidare și evaziune fiscală. Procurorii susţin că prejudiciul adus LPF a fost de 3 milioane de euro.

Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti face precizări în cazul percheziţiilor de astăzi:

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vînzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vînzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii cîştigătoare. 

De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sînt implicate mai multe societăţi comerciale. În cauză s-a început urmărirea penală. Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Facem precizarea că începerea urmăriri penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."

Luni dimineaţă, Poliţiştii Capitalei au efectuat 11 percheziţii, la sediul LPF şi la locuinţa lui Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir a fost luat de poliţişti cu o maşină şi dus la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri.

Parchetul Capitalei neagă faptul că ar fi fost făcute percheziţii şi la sediul RCS&RDS.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ