ALERTĂ! Pitoni, abandonaţi într-o pădure din România

| 04 sep, 2014

Un fenomen cel putin ciudat se intampla in ultima vreme intr-o padure apropiata de Arad.

Tot mai multi oameni isi abandoneaza acolo animalele de companie, pe care nu mai pot sa le creasca sau de care s-au plictisit. Astfel, doi pitoni, mai multe broaste testoase, dar si cativa caini au fost gasiti in ultima perioada de padurari. Daca sunt prinsi, stapanii animalelor pot fi amendati.

Padurea Ceala e la doi pasi de Arad si e preferata de mii de localnici care se plimba cu bicicletele sau merg la picnic in weekend. Oamenii nu stiu ca zilelele trecute puteau sa dea peste un ... piton. Paznicii parcului au gasit doi pitoni chiar pe soseaua principala din padure.

Se banuieste ca cel care a abandonat pitonul a facut-o in mod brutal. Din mersul masinii, pentru ca rangerii de la parcul Lunca Muresului l-au gasit pe mijlocul drumului de acces in padure.

Unul dintre serpi era mort cand a fost descoperit de padurari iar celalat este foarte bolnav. Ambii provin dintr-o specie care nu este veninoasa.

"E o specie exotica, e interesant ca a fost lasat in padure, nu ar fi solicitat un efort mare pentrut a fi hranit. Poate sa provoace panica in schimb, aspect strident, tocmai pentru a-si face simtita prezenta", spune Mihai Pascu, biolog, potrivit stirileprotv.ro.

Nu doar serpii sunt abandonati. Lacul din mijlocul padurii e plin de broaste testoase, pe care pescarii le prind in carlig.

Fenomenul ii ingrijoreaza pe responsabilii parcului Natural Lunca Muresului.

"Eliberarea animalelor de companie, exotice, in parc natural, poate sa puna in pericol ecosistemul acesta, speciile, scoase din arealul lor natural pot deveni specii invazive, apoi, animalele respective pot sa puna in pericol siguranta vizitatorilor parcului", explica Paul Hac, directorul parcului.

Padurarii atrag atentia ca abandonarea animalelor de companie in padure este interzisa iar amenzile sunt cuprinse intre 5.000 si 60.000 de lei. Camerele de supraveghere nu acopera decat o mica parte din padure.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ