Premieră în România: Prima pădure creată de o asociaţie va fi inaugurată sâmbătă

| 12 iun, 2014

Asociaţia ViitorPlus inaugurează pădurea de la Dragoș-Vodă, din județul Călărași, prima pădure înființată de un ONG din România. Aceasta a fost plantată prin programul de împăduriri al organizației, „Pădurea Copiilor – adoptă un copac!” și apoi îngrijită până când a atins stadiul de masiv.

Evenimentul de inaugurare, în premieră în țara noastră, va avea loc sâmbătă, 14 iunie, în comuna Dragoș-Vodă, în vecinătatea proaspetei păduri.

Pădurea de la Dragoș-Vodă este prima pădure înființată de un ONG din România, nu doar atât, dar este realizată exclusiv din fonduri private. Asociația ViitorPlus, alături de partenerii săi, a plantat 7 specii diferite de puieți în anul 2010 în locația din județul Călărași, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate în domeniul public.

Acum, pe această suprafață se află o pădure care a atins stadiul de masiv, conform constatării făcute de ingineri silvici. Acest lucru înseamnă că pădurea nu mai are nevoie de îngrijiri (prașile, completări) pentru a crește, urmând însă să fie monitorizată pentru încă 10 ani.

„Mereu am spus că noi, la ViitorPlus, nu doar plantăm, ci împădurim. Și ne-am ținut de cuvânt! Cu ajutorul sponsorilor, voluntarilor și a comunității locale, la Dragoș-Vodă am plantat și îngrijit niște puieți care astăzi formează o adevărată pădure. Ce mai rămâne de făcut este să monitorizăm locația și, bineînțeles, să sărbătorim această realizare cum se cuvine și cum nu s-a mai văzut!” spune Teodora Pălărie, managerul programului de împăduriri al asociației ViitorPlus.

Evenimentul de inaugurare a pădurii va avea loc sâmbătă, 14 iunie 2014, în comuna Dragoș-Vodă din Județul Călărași, în apropierea kilometrului 86 de pe Autostrada Soarelui, chiar langă noua pădure. Vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților publice centrale, locale și regionale, care vor veni să taie panglica inaugurării pădurii, printre care și Doina Adriana Pană, Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură din cadrul Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Printre invitați se regăsesc și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Prefecturii și Consiliului Județean Călărași, ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, primarul Comunei Dragoș-Vodă, membri ai comunității locale și voluntari ce au contribuit la plantarea și îngrijirea pădurii. Programul zilei cuprinde festivitatea de inaugurare a pădurii, conferința de presă și interviuri, dar mai ales activități informative și interactive pentru invitați (ateliere educaționale pe teme de mediu, activități sportive, tur ghidat al pădurii).

Nu în cele din urmă, toți cei prezenți se vor putea delecta cu un prânz câmpenesc autentic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ