Alexandru Athanasiu reclamă DNA la CEDO

| 11 sep, 17:47

Fostul ministru al Educaţiei Alexandru Athanasiu a declarat, vineri, după decizia ICCJ de a admite cererea DNA de redeschidere a dosarul în care este cercetat alături de Ecaterina Andronescu, că ancheta de acum nouă ani vizează fapte ce nu îi pot fi imputate şi că va reclama cazul la CEDO.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, vineri, cererea DNA de reîncepere a urmăririi foştilor miniştri ai Educaţiei Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu, într-un dosar în care aceştia sunt cercetaţi privind achiziţii de calculatoare pentru şcoli făcute de Ministerul Educaţiei.

Athansiu a declarat, vineri, că acest dosar este redeschis de DNA după nouă ani şi după ce s-a dat de două ori soluţie de neînceperea urmăririi penale de către procurorii aceluiaşi parchet.

Citeşte şi: DECIZIE ÎCCJ: Urmărirea penală în cazul Athanasiu și Andronescu, redeschisă

El a mai precizat că este cercetat pentru două fapte, dintre care una nu mai este incriminată, iar cealaltă a fost prevăzută în lege după ce el şi-a terminat mandatul de ministru, astfel că acuzarea sa este împotriva unei logici juridice minimale.

"Să redeschizi un dosar a treia oară pentru fapte care nu pot fi imputate potrivit legislaţiei este o aberaţie pe care o voi reclama la CEDO. Eu nu sunt oricine şi nu sunt bătaia de joc a anchetatorilor DNA", a spus Athanasiu, la Digi 24.

El a susţinut că numele său a fost "batjocorit" timp de un an, dar nu a fost chemat la DNA în acest timp. Fostul ministru a mai spus că numele său nu este pomenit în niciun denunţ din acest dosar.

Athansiu a precizat săptămâna aceasta, când a fost la instanţa supremă la judecarea cererii DNA de redeschidere a anchetei, că în acest caz sunt vizate fapta prevăzută de articolul 17 litera d din Legea 78/2000, respectiv o infracţiuine dezincriminată prin Legea de punere în aplicare a noului Cod penal, şi cea care a fost prevăzută în Legea 78/2000 începând cu 2 decembrie 2004, când el nu mai participa la programul de achiziţii de calculatoare pentru că era în ultima lună de mandat şi nu a mai semnat nimic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 23:52
daniel ionescu
onestitate
l-am cunoscut. a fost o onoare pentru mine sa-l am ca interlocutor intr-o discutie de o profunzime fabuloasa privind menirea normei juridice si a justitiei "inter pares". poate si pentru faptul ca niciodata n-a facut caz de probitatea sa morala, de cultura temeica pe care a acumulat-o. demersul sau poate fi creditat fara nici-un alt comentariu ca un demers al unui om pentru care "daca justitie nu este, nimic nu este"! sunt, cu respect, alaturi de domnia sa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ