Ecaterina Andronescu, ÎN LACRIMI: Niciodată n-am luat mită

| 19 oct, 17:55

Ecaterina Andronescu aproape că a izbucnit în lacrimi în direct, la Digi 24, când a fost întrebată dacă a luat vreodată mită. Nu este pentru prima dată când fostul ministru al Educaţiei  a reacționat în acest fel când a fost întrebată de dosare.

Sunteţi acuzată într-un dosar Microsoft…

Nu intră în discuţie nici corupţia, nici traficul de influenţă. Atunci când a fost lansată această acuzaţie s-a scris că am fost ministru între 2008 şi 2012. În perioadele în care s-au cumpărat licenţele Microsoft nu am fost ministru. S-a plecat cu suspiciune. Aştept să se cerceteze dosarele. Niciodată nu am cerut, nu am luat şi nu am condiţionat nimic.

Aţi primit vreodată mită?

Niciodată. Mi-am învăţat studenţii să nu vină nici măcar cu o floare la evenimentele festive.

Ulterior, ex-ministra a spus că își cere scuze pentru „modul cumplit în care a terminat” emisiunea.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis pe 11 septembrie să redeschidă urmărirea penală pentru foștii miniștri ai Educației Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu.

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizați Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu și achiziții publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educației.

Cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele Ecaterinei Andronescu şi a lui Alexandru Athanasiu a fost înregistrată pe 22 iunie, iar faptele din acest dosar sunt similiare cu cele din dosarul „Microsoft”, în care cei au fost deja puşi sub acuzare: spălare de bani, abuz în serviciu, trafic de influență și luare de mită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ